Revolucionarno: rešen problem prevremene ejakulacije

Problem prevremene ejakulacije pogađa veliki broj muškaraca pri čemu muškarci retko govore o tome jer ih je sramota. Najnovije istraživanje možda donosi rešenje za ovaj problem u vidu ručnih anestetik maramica sa blagim sadržajem benzokaina (lokalni anestetik).

Prevremena ejakulacija danas utiče na skoro svakog trećeg muškarca starosti od 18 do 59 godina. Takođe, ona je i najčešći vid muške seksualne disfunkcije. Iako već postoje tretmani za prevremenu ejakulaciju u vidu raznih krema i sprejeva, smatra se da je inovacija sa maramicama pokazala odlične rezultate.

Prevremena ejakulacija iz ugla vrhunskog urologa

Problem prevremene ejakulacije podrazumeva ejakulaciju za manje od 2 minuta nakon penetracije. Istraživanje je obuhvatalo 21 osobu sa problemom prevremene ejakulacije. Njih 15 je koristilo maramice sa 4% sadržaja benzokaina, dok je njih 6 koristilo lažne (placebo) maramice bez anestetika. Dva meseca kasnije, grupa od 15 učesnika pokazala je značajan napredak u rešavanju problema prevremene ejakulacije u poređenju sa placebo grupom.

Pokazalo se da je ovo istraživanje demonstriralo novi način smanjenja simptoma prerane ejakulacije, a samim tim i seksualne disfunkcija muškaraca.

Postavlja se pitanje uticaja novih maramica na ženski pol – postoji mogućnost odsustva orgazma kod žene. Aktuelni anestetici mogu da se apsorbuju kroz vaginalni zid i umanji doživljaj odnosa kod žena. Smatra se da primena novih maramica koje smanjuju osetljivost penisa u nekim slučajevima može da smanji i osetljivost vagine.

Tretman maramicama može dovesti u nekim slučajevima i do erektilne disfunkcije muškaraca i problema nezadovoljstva u seksualnom odnosu.

Iako se ovo istraživanje smatra preliminarnim, razumno je pretpostaviti da će neki muškarci imati korist od maramica i da će one pozitivno uticati na njihovo zadovoljstvo i samoouzdanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

erekcijapreveremena ejakulacija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Misko

    I naravno da prevremena ejakulacija nije seksualna disfunkcija. Poenta i jeste da muskarac sto pre svrsi. Jedino tako moze da dodje do oplodnje. U suprotnom, zenka svrsava, dosadjuje se i napusta seksualni odnos.

  • Fred

    Benzokainom su premazani i mnogi kondomi koji upravo sluze za duzi seks. Nikakva novost, i nikakva revolucija….