Želite bebu? Ovo morate znati…

Ostati u drugom stanju predstavlja za svaku ženu posebnan događaj i posebno vreme. Za neke žene trudnoća se jednostavno dogodi i one uživaju u njoj, dok za druge predstavlja izvestan napor koji iziskuje strpljenje, a malo više sreće dolazi na kraju, sa porođajem.

Ono što može da vam olakša da ostanete u drugom stanju jeste da znate kada su vam plodni dani, da održavate zdravu, odnosno stabilnu težinu, i da imate redovan seks, posebno u vreme ovulacije.

Nemojte pušiti ni piti alkohol, a i zdrava sperma je veoma bitna. Sa čestim i nezaštićenim polnim odnosima obično u roku od jedne godine dolazi do trudnoće.

Ukoliko imate problem da zatrudnite u tom periodu, obratite se lekaru specijalisti za plodnost kako bi vam pomogao jer neplodnost pogađa i muškarca i ženu podjedanko, a lečenje jeste moguće.

Zdravlje roditelja je takođe ključ za zdravu trudnoću, jer zdravi roditelji imaju i zdrave bebe. Zato je potrebno voditi zdrav život, zdravo se hraniti, redovno vežbati uz upotrebu vitamina.

Za žene starije od 34 godine koje žele da ostanu u drugom stanju izrazito je važno da vode računa o svemu kako bi ostvarile svoju želju (zdrav život, zdrava ishrana, puno šetnje, puno spavanja, izbegavanje alkohola, izbegavanje cigareta i optimalna telesna težina).

Što se tiče simptoma trudnoće, među prvim simptomima su nabrekle dojke, osetljive bradavice, umor i pospanost. Veliki broj žena ove simptome vezuju za neku bolest, pa i ne sumnja na trudnoću. Najlakši način da saznate da li ste trudni: za početak uradite test trudnoće kod kuće. Ukoliko je test pozitivan, onda idete svom ginekologu na dalje preglede i savetovanje.

Kao zaključak navodi si da je san svakog bračnog para da ima zdravu i srećnu porodicu i da svaki par tome teži. Za sve je potrebno dosta ljubavi, pažnje, strpljenja i razumevanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

održavanje trudnoćeovulacijatrudnoćazacece
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Zene treba da radjaju izmedju 21 i 24 godine. Sve ostalo je besmisleno i sebicno. Pricati o tome kako zena treba da radja sa 34 je van pameti. Inace, primetno, vec nekih dvadesetak godina u Srbiji, da je emotivna veza izmedju oca i deteta mnogo jaca nego izmedju majke i deteta. I sami smo svedoci da mlade mame nemaju zivaca za decu. I dalje bi htele da se provode, svrckaju, razvode se, menjaju intimne prijatelje. Deca ih jako malo zanimaju. Pogledajte, sa godinu dana ih odmah daju u jaslice, pa vrtic, pa skola, pa boravak, itd. a vecina nigde i ne radi i samo krcka alimentacione pare oduzimajuci detetu od usta. Nije ni cudo sto odugovlace sa trudnocom. Vidite u ovom tekstu pricaju o trudnoci posle 34 godine? A imali smo priliku da procitamo tekst gde se diskutovalo o trudnoci preko 45 godine, pa su valjda to od sramote uklonili. Strano je ovo danas sa mladim devojkama u Srbiji. Izgubljene u prostoru i vremenu. Za sve su krive te rijaliti emisije gde se stvar lazna imaginacija mladim devojkama da ukoliko krenu putom starleta, sponzorusa ili pevaljki da je pred njima lagodan i rajski zivot. Ni muskarci nisu nista bolje u Srbiji ali ipak za razliku od mladih devojaka, su mnogo brizniji ii savesniiji roditelji.