Značaj predigre

Svaki muškarac koji podržava tvrdnju da je u životu, ali i u seksualnom odnosu, najbitnije uvek nastupiti energično, očigledno nije proveo puno vremena u razgovoru sa pripadnicama suprotnog pola o značaju predigre.

Kada je reč o „uvodu“, nije retkost da žene i muškarci nemaju isto viđenje, čak ni približno isti stav. Dok se žena priprema za opušteno i puno uživanja vođenje ljubavi, veče se začas može pretvoriti u pravi maraton, ili će klimaks (završetak) doći podjednako brzo i iznenadno kao što je i počeo.

Uspešna predigra od posebnog je značaja za pripadnice nežnijeg pola, jer je ženama potrebno više vremena nego muškarcima da dostignu nivo uzbuđenja koji prethodi orgazmu i dovodi do njega.

Za muškarca je praktično dovoljno da samo pomisli na predstojeći seksualni donos i da već u tom trenutku doživi erekciju. Međutim, za većinu žena, sama želja za seksualnim odnosom često nije dovoljan stimulans. Tada je predigra svojevrsni spasilac, jer ona u sebi nosi kako fizičku, tako i emotivnu snagu i značaj i na najbolji mogući način priprema i telo i um za predstojeći seksualni odnos.

Većini žena je u tim istim trenucima potrebna dodatna pažnja u vidu poljubaca, zagrljaja i milovanja, kako bi se, pre svega psihički i fizički, pripremile za ugodan i prijatan seksualni (ljubavni) odnos.

Klitoris i predigra

Predigra je od velikog značaja i kada je reč o klitorisu i ispunjenju njegove najbitnije funkcije. Klitoris, naime, ima iste karakteristike kao i penis. Krvotokom krv dospeva u klitoris, a da bi žena doživela orgazam, veoma je bitno i da dođe do navlaživanja vagine, ali i „erekcije klitorisa“.

Stimulacija igra presudnu ulogu u dostizanju krajnjeg zadovoljstva, odnosno ekstaze.

Prilikom stimulacije ne treba preterivati (ni kod žena ni kod muškaraca), jer gruba (brza) stimulacija može biti čak i bolna, pa se onda uživanje može pretvoriti u neprijatan doživljaj.

Reč je o nečemu što ipak prevazilazi samu biologiju. Naime, za ženu je od čak presudnog značaja da ona i u vidu emocija oseti da muškarac sa kojim se sprema da stupi u odnos sa podjednako istim žarom želi to što i ona. Vreme koje se za predigru odvoji, kao i pažnja, na najbolji mogući način mogu pripadnici nežnijeg pola preneti istinska osećanja koja u tom trenutku prožimaju muškarca. A to svakako predstavlja najbolji mogući put do nezaboravnog užitka sa obe strane, kao i do usaglašavanja na mnogo višem nivou nego što je fizički kontakt.

Umesto zaključka

Zato lepše zvuči kada se kaže „vođenje ljubavi“ nego „imati seks“, jer to nije sport, već uzajamna razmena ljubavi i nežnosti. Zbog toga su i mnoga literarna dela slavila vešte ljubavnike, ne samo u seksu, već i u nežnim rečima i milovanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

klitorisljubavnežnostorgazampenispredigaseksseksualna stimulacijaseksualno zadovoljstvovagina
Komentari (0)
Dodaj komentar