Zona orgazam, šta je to?

Kada se piše o seksu, nije nikakva retkost pronaći različite članke o ženskom orgazmu: vaginalni orgazam, klitorisni orgazam, produženi orgazam, istovremeni orgazam… Moguće je da ste nekad naišli i na termin „zona orgazam“, a da nije bilo pratećeg objašnjenja i da nemate ni najblažu predstavu o čemu bi tu moglo da se radi. Ako vas ova tema zanima, evo šanse da saznate nešto više.

Nadamo se da je većini poznato da su osetljive zone na ženinom telu mnogobrojne, tako da one mogu uživati u najrazličitijim vrstama milovanja. Ono što je muškarcima nezgodno u celoj toj stvari je što nije moguće napraviti neku univerzalnu „mapu osetljivih mesta“ kada se radi o ženskom telu, jer je to koji će deo ženinog tela biti osetljiv, a koji ne potpuno individualno – razlikuje se, bukvalno, od slučaja do slučaja. A „zona orgazam“ barata upravo tim raznim osetljivim delovima ženskog tela (izuzev genitalija i predela oko njih).

Nekim ženama biće posebno osetljiv neki deo vrata ili grudi, deo butina, prsti, neke žene mogu da dožive erotsko uzbuđenje od toga što im neko češlja kosu… I ne samo erotsko uzbuđenje: „zona orgazam“ je orgazam do koga žena stiže stimulacijom neke od njenih erogenih zona (ne genitalni deo), što, između ostalog, znači da bi žena mogla da doživi orgazam čak i bez ikakvog skidanja odeće, ukoliko bi njena erogena zona i tako bila dostupna.

„Zona orgazam“ zabavno zvuči u teoriji; u praksi predstavlja problem što žene često nedovoljno dobro poznaju sopstveno telo, tako da i ne znaju gde su posebno osetljive, pa prema tome ne mogu ni partnera da usmere. Doduše, ova prepreka nije nepremostiva – strpljivi partneri mogu je uzeti kao izazov i upustiti se u dugo i uzbudljivo istraživanje koje će im na kraju oboma doneti povećano zadovoljstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

orgazamseks
Komentari (0)
Dodaj komentar