Ne gubite pribranost

Ponekad nije lako biti "hladne glave" i sačuvati pribranost.
Kada stvari krenu nekim čudnim tokom, makar bile u pitanju samo sitnice, kako reagujete? Da li vam se dešava da izgubite prisebnost i "eksplodirate"? Poznato vam je ono osećanje kada se nešto u vama kuva, i više ne možete da ga zadržite, već morate da se oslobodite tog osećanja, i to na bilo koji način? Ako vam se to dešava, onda se tekst koji sledi odnosi na vas.
Ova vrsta psihološkog stresa štetna je na više načina. Kao prvo, nije dobra za vaše zdravlje, jer može biti povezana sa srčanim bolestima i depresijom. A kada je reč o ličnim i poslovnim ciljevima, moguće je da zbog ovog problema ne napredujete tako brzo kako biste želeli.
Ima ljudi koji uvek ostaju hladni i pribrani, bez obzira na to šta se oko njih dešava. To su oni koji nikad ne "pucaju" i deluju kao da ih ništa ne može iznervirati. Pa, kako se može postati jedan od njih?
Dobra vest je da se neke tehnike mogu naučiti. Kristalno jasno razmišljanje je prvi korak koji treba da načinite. Ako zastanete i razmislite pre nego što odreagujete, vaš život će biti pod vašom kontrolom. Neka to bude zadatak koji ćete dati sebi – ostati pribran bez obzira na to da li ste usred poslovne rasprave, da li vam je let odložen ili ste se zaglavili u saobraćaju. Evo nekoliko tehnika koje vam mogu pomoći:
Razvijajte svoju samosvest!
Samosvest će vam pomoći da sebe i situaciju jasnije i realnije sagledate. Kako se stvarno osećate kada vam prijatelj ne odgovori na poziv? Umesto da izgubite kontrolu i prenaglasite svoja negativna osećanja, zastanite i realno razmislite o situaciji. Mogli biste da zaključite da njegovo ponašanje nema veze sa vama.
Samokontrola
Da li mislite i izgovarate negativne misli? Prestanite s tim! Unutrašnji monolog nabijen negativnim mislima neće vas nikuda odvesti. Svesno ubacujte pozitivne misli o voljenim osobama, o lepim putovanjima na kojima ste bili ili o aktivnosti u kojoj uživate. Takođe, može vam pomoći meditacija i duboko disanje.
Komunicirajte!
Otvorite se i razmenjujte ideje sa drugima.
Budite aktivni!
Pokušajte aktivno da se bavite problemima i da ih rešavate umesto da samo ležite i gledate TV. Definišite svoj problem, pamtite svoje ciljeve i smišljajte kako biste mogli da ih dosegnete.
Saosećajte sa drugima!
Svakome je ponekad loš dan. Dakle – imajte razumevanje za druge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

napetoststres
Komentari (0)
Dodaj komentar