Ova hrana će pogoršati vaš osećaj anksioznosti, izbegavajte je

Imajući u vidu da sve veći broj ljudi prijavljuje da pati od nekog oblika teskobe, jasno je da takvo stanje mora da bude izazvano višestrukim nadražajima.

Često nismo ni svesni da hrana i pića koja konzumiramo na dnevnoj bazi mogu da prouzrokuju takve probleme. Voćni sokovi puni šećera, alkohol i belo brašno su neki od njih.

Možda mislite da ste zdravi ako pijete velike količine voćnih sokova, ali visok sadržaj šećera u tim napicima znači da ćete u nekom kratkom periodu osećati nalet energije, ali njen nivo će se veoma brzo spustiti.

Stručnjaci predlažu konzumiranje celih plodova voća i unos vode. Takođe, verovatno ste čuli da alkohol može da menja vaše obrasce spavanja, ali nedovoljno sna takođe je direktno povezano sa osećajem teskobe.

U nekim situacijama piće ili dva pomoći će da se smirite ili opustite, ali preterivanje dovodi do posledica sledeći dan. Te posledice ne dolaze samo u obliku mamurluka već i lošeg osećaja iznutra, opet povezanog sa teskobom.

Još jedna vrsta obmanjujućih napitaka koji mogu da dovedu do osećaja teskobe su gazirana pića, a neki često posežu za dijetalnim verzijama, misleći da se radi o zdravoj i sigurnoj opciji.

Istina, ako pijete dijetalna gazirana pića vi  štedite svoje telo od unosa velikih količina kalorija, ali u tim pićima i dalje je prisutan kofein, koji može da poveća osećaj anksioznosti, prenosi N1.

Beli hleb je jedna od namirnica koja je sledeća na spisku onih sa kojima bi trebalo da budete umereni ako ste skloni padu raspoloženja, a tu si i različiti gotovi prelivi za salate, kakve možete da pronađete u skoro svim prodavnicama.

Naravno, sve ove namirnice su sasvim u redu ukoliko ih povremeno konzumiraju zdravi ljudi. Međutim osobe koje su sklone teskobi, trebalo bi da budu oprezne jer veće konzumiranje takvih namirnica može da bude okidač za njihovo stanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

anksioznosthrana
Komentari (0)
Dodaj komentar