Snaga vode odnosi brige i teskobu: Da li ste probali meditaciju pod tušem

Da bi smo otklonili posledice umora i stresa podvrgavamo se raznoraznim metodama i tehnikama. Svaka od njih donosi boljitak u život i olakšavaju nam tegobe.

Međutim, voda kao materija u kojoj je naš život počeo najbolji je način za obnavljanje energije.

Osim fizičke higijene, mi uvek osetimo i energetsko olakšanje posle tuširanja. Voda je toliko moćna, ona čisti i transformiše. Pre nego što legnemo u krevet, važno je da uradimo sve što možemo da se telo što više opusti i utone u duboki san, prenosi Kurir.

A kako da meditirate pod tušem objašnjava u svojoj knjizi „Jedan dan, jedan život“ Maja Milićević, učiteljica joge i meditacije.

– Pustite toplu vodu i osetite kao voda dodiruje vašu glavu i telo. Dok voda teče i odlazi, spira sa vas svu negativnu energiju sakupljenu u toku dana. Sa vodom odlaze ljutnja, bol i strahovi.

Dok perete glavu, osetite kako voda spira i odnosi sve negativne misli. Budite sa sobom sada i ovde, imajte jasnu viziju pročišćenja.

– Snaga vode odnosi brige i teskobu. Osetite pred kraj kako vam se glava razbistrila, kako je sve čistije i lakše. Lezite u krevet rasterećeni. Ukoliko imate u glavi još neke obaveze koje vas muče za sutra, stavite ih na papir, videćete ih ujutru i nećete ih zaboraviti. Sada se zaista opustite i prepustite dobrom i dubokom snu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

meditacijatusiranje
Komentari (0)
Dodaj komentar