Vi protiv stresa (1)

Da biste se trenutno oslobodili napetosti i opustili, dovoljno je da sebi priuštite kratku masažu. Za to vam treba samo malo dobre volje i dvadesetak minuta slobodnog vremena, koje sigurno možete da odvojite kako biste olakšali sebi.

Ukoliko imate problema sa koncentracijom, sedite na stolicu, skupite noge, a stopala oslonite na pod. Blago nagnite glavu nadole, raširite prste i oslonite ih na teme. Palčevima lagano pritiskajte glavu praveći male kružne pokrete. Masiranje glave treba da potraje dva do tri minuta, a masažom glave stimulisaćete cirkulaciju i uspostavićete dobru prokrvljenost krvnih sudova glave, što će pojačati budnost, koncentraciju i dinamičnost.

Masiranju se pristupa da bi se smanjili stres i tenzija. U stajaćem položaju stavite desnu ruku na stomak, dva-tri centimetra ispod pupka, a levu nešto iznad pupka. Zadržite taj položaj ruku jedan minut, a zatim pravite kružne pokrete u smeru kazaljki, ne pritiskajući stomak. Efekat ove vežbe je da opusti vaše telo i ukloni tenziju koju osećate.

Ukoliko imate problema sa bolom u potiljku, opet ustanite, prekrstite prste na unutra oslanjajući ih na vrat i potiljak, a palčeve prislonite na plećke. Ostanite jedan minut u tom položaju, a zatim počnite da pravite kružne pokrete palčevima. Ovom masažom uklanja se bol u potiljku prouzrokovan lošim položajem tela. Pod lošim položajem tela podrazumeva se položaj kičme osobe koja često sedi ispred računara ili uopšte svih onih osoba koje se iz nekih razloga nedovoljno kreću i ne daju svome telu priliku da se opusti i razvija normalno. Najveća prednost svih ovih vežbi jeste u tome što možete da se pozabavite njima u bilo kom trenutku kada se osetite prenapetim ili kada vam je potrebno malo relaksacije kako biste odmorni mogli da nastavite dalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar