Zračite optimizmom: Uz ovu vežbu pobedite anksioznost

Da biste izgradili optimizam možete da isprobate jednu vrlo efikasnu vežbu, 3 dobre stvari. Ona će povećati pozitivne emocije u vama i smanjiti negativne. Bićete zadovoljniji životom i pozitivnije gledati na sve što vam se dešava. Odlična je za zdravlje i pomaže u borbi sa problemima.

Zašto ona deluje? Mi imamo tendenciju da se fokusiramo samo na ono loše što nam se događa, a lepe stvari kao da ne vidimo. Kao da uvek želimo ono što nemamo a ono dobro što imamo ne cenimo.

Ova vežba uključuje svesno provođenje nekoliko minuta svakoga dana fokusirani na neke 3 lepe stvari koje su vam se desile u danu. Poenta je pronaći bar 3 takve stvari, a ne samo misliti o onim lošim. Na ovaj način pomeramo fokus sa lošeg na dobro i vremenom shvatamo da nije sve tako crno. Gradimo optimizam. Postajemo zahvalniji na svakom novom danu. Učimo da volimo život i živimo punim plućima.

Pre spavanja razmislite o svom danu i setite se tri stvari koje su vam bile lepe. Mogu da budu i sitnice, npr. pojeli ste ukusan obrok. Veoma je važno da ovo i zapisujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

anksioznostoptimizam
Komentari (0)
Dodaj komentar