10 znakova koji pokazuju da nešto nije u redu sa vašim zdravljem

Čovek se s godinama navikne na neku pojavu na telu koja mu nije alarmantna, iako je zapravo možda i potcenjuje.

Neko primeti da mu se promenila boja lica, neko opet dobije daleko više mladeža nego što ih je imao, a postoje i ljudi koji na kosi primete da se nešto čudno događa.

Ovih 10 znakova pokazuju da iako situacija možda nije toliko kritična da morate doktoru, nešto se ipak dešava sa vašim zdravljem.

Sede pre 40 godine

Iako pre ili kasnije svi osedimo, rana pojava može biti povezana sa anemijom, poremećajem štitne žlezde i nedostatkom vitamina B.

Naborane ušne školjke

Ovo je takođe znak starenja, ali neka istraživanja kažu da naborane ušne školjke znače da imate povećani rizik od srčanog udara.

Teški kapci

Uzroci mogu da budu nervni problemi, bolest ili povrede, kao i izlaganje suncu. Ako vam kapci umanje vidljivost, obratite se doktoru.

Otečen vrat

Vrat može da bude otečen jer ste neudobno spavali ili imate problema sa štitnom žlezdom. Problem štitne žlezde može da utiče na sve ostalo – od nivoa stresa i otkucaja srca do temperature tela.

Pad kvaliteta noktiju

Ako vam nokti menjaju boju, nešto nije u redu. Ako imaju horizontalnu liniju, onda znači da se loše hranite ili ste bili bolesni. Ako se krive ka spolja, onda može biti simptom anemije.

 

Preplanulost bez sunca

Ako vam koža postane tamnija bez izlaganja sunčevoj svetlosti, morate odmah kod doktora. Ovo može biti simptom retke bolesti poznate kao Adisonova bolest, od koje možete osetiti umor, mučninu i malaksalost.

Ispucale usne

Pukotine na uglovima usana mogu biti izazvane niskim nivoom cinka i vitamina B. Ili je, pak, nivo vitamina A vrlo visok.

Crveno lice

Crvenilo lica utiče na žene u starosti od 30 do 55 godina. Može biti izazvano stresom, začinjenom hranom i izloženosti suncu.

Dugačak domali prst

Ako vam je kažiprst kraći od domalog prsta, znači da ste izloženi visokom nivou testosterona dok ste bili u majčinoj utrobi. Visok nivo testosterona pokazuje da imate visoku želju za intimnim stvarima, ali ste i podložni artritisu.

 

Hladne noge

Ako su vam stopala neubičajeno hladna, to može biti znak vaskularne bolesti ili pojave dijabetesa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

zdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar