Ako ste jeli lubenicu nipošto nemojte jedno vreme da pijete vodu, možete da zažalite, evo šta može da vam se desi

Voda je neophodna za pravilno funkcionisanje celokupnog organizma, pa lekari savetuju da pijete vodu kada god osetite žeđ da biste sprečili dehidrataciju.

Ipak, postoje situacije koje mogu da vas dovedu u probleme, pa tako na primer, ako se napijete vode nakon konzumiranja određenih namirnica, kao što je lubenica, to može dovesti do problema s varenjem.

Pijenje vode nakon jedenja lubenice može uticati i na vaš gastrointestinalni trakt.

Lubenica se uglavnom sastoji od vode, šećera i vlakana. Mikrobima ili bakterijama su potrebni voda i šećer za rast i širenje, kažu zdravstveni stručnjaci. Ako pijete vodu nakon što jedete lubenicu, veća je šansa da će se mikrobi proširiti po vašem digestivnom traktu, prenosi „Indiatimes“.

Takođe može da poremeti pH nivo vašeg probavnog sistema.

Konzumiranje previše tečnosti nakon što ste jeli lubenicu može da dovede do dijareje, nadimanja ili povraćanja. Najbolje je izbegavati vodu odmah nakon voćnog obroka da biste sprečili ova stanja.

Sat nakon konzumiranja voća
Važno je napomenuti da voda za piće nakon jedenja lubenice možda neće smetati svima. Ako se razbolite, to i dalje može da bude znak da imate slab sistem za varenje.

Iako ne postoji pravi naučni dokaz, bolje je izbegavati vodu neko vreme nakon jedenja lubenice. Zdravstveni stručnjaci preporučuju da vodu treba piti otprilike sat nakon konzumiranja voća, posebno onih sa visokim sadržajem vode, poput lubenice, dinje, pomorandže, jagoda, ali i krastavca, prenosi N1 Zagreb..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijarejalubenicavoćke
Komentari (0)
Dodaj komentar