Čovek koji zna ovo – može da izleči sam sebe!

Energetski psiholozi smatraju da je čovek sposoban za samoisceljenje ukoliko ima balans u svim nivoima bića – fizičkom, emotivnom i duhovnom. Ako očekujemo da će nam lekovi rešiti problem, velike su šanse da ih koristimo sve više, kako bismo „ugasili požar“.

Šta je ispod naše svesti? Imaju li naše misli snagu da nas razbole ili izleče? Da li biti zdrav znači samo odsustvo neke bolesti?

Zdravlje je sposobnost samoisceljenja…

Često čujemo:“To ti je sve iz glave, nije to ništa!“, a mnogi ne shvataju da je zdravstveni problem koji je tako nastao vrlo stvaran.

Često nam je teško da to prihvatimo jer na svesnom nivou, nismo želeli takvu realnost. S druge strane, na nas utiče podsvest i energija polja s kojom smo povezani. Kada promenimo programe podsvesti, menja se i energija polja, naša realnost i ono što privlačimo u svoj život.

Ipak, programi podsvesti ne menjaju se snagom volje, jer nisu tako ni nastali.

Svi mi imamo određene predispozicije koje donosimo na ovaj svet. Ali one nikada ne moraju da se ostvare ukoliko vodimo računa o balansu na svim nivoima svog bića – fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom.

Epigenetika vrlo jasno objašnjava kako spoljašnji uticaji, odnosno naša percepcija tih uticaja, aktivira određene gene koje imamo u sebi kao predispoziciju.

Ukoliko nema tih uticaja, nema aktivacije predispozicije. Tehnike emocionalne slobode (EFT) jedna je od vrlo efikasnih pristupa za promenu percepcije na energetsko–emocionalnom nivou.

Mnogi čuvaju svoje zdravlje fizičkom aktivnošću i zdravom hranom. Treba znati da naša percepcija koja dovodi do emocionalnih udara, odnosno stresa, utiče na vrlo brzu potrošnju mnogih vitamina i minerala iz našeg organizma.

Nekada su potrebni veći emocionalni udari da bi došlo do zdravstvenog problema na fizičkom nivou, a nekada je to samo kap u čaši. Čak i kad nema jakih emocionalnih udara, nego smo stalno ili često u raznim strahovima, naša životna energija kao da curi iz organizma. A ona je neophodna za procese samoisceljenja i vitalnost.

Treba znati da naš organizam ima određenu biološku logiku po kojoj funkcioniše s vrlo jasnim ciljem da pomogne funkciji tog dela tela na kom se pojavljuje problem.

Na primer, stomak će od stresa da proizvodi više kiseline, a u ekstremnim slučajevima može doći i do karcinoma. Naravno da neka vrsta hrane doprinosti pogoršanju stanja, ali to ne znači da je hrana uzrok problema.

Jedno od najvažnijih uverenja koje nas može sabotirati jeste nedostatak vere u svoje isceljenje, kao i stav da nam je nešto nasledno.

Imajte na umu: “Bolest napusti svog domaćina kada više ne može da ga prepozna.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

samoisceljenjesamoizlecenje
Komentari (0)
Dodaj komentar