Da li vam stopala neprijatno mirišu? Oslobodite se smrdljivih nogu u 4 koraka

Da li vam stopala smrde kada izujete obuću? Ne brinite, niste jedini, jer neprijatan miris stopala je uobičajena pojava. Možete se rešiti ovog problema pomoću sledećih praktičnih i jednostavnih saveta.

1. Potopite noge u sirće i vodu

Jedan od najefikasnijih i najpristupačnijih lekova za miris stopala je jednostavno namakanje u sirćetu i vodi. Kisela priroda sirćeta pomaže u neutralisanju bakterija i gljivica koje izazivaju miris, a istovremeno vraćaju prirodnu pH ravnotežu kože. Napunite posudu toplom vodom. Dodajte jednu šolju alkoholnog sirćeta u vodu. Potopite noge 15-20 minuta. Temeljno osušite noge.

2. Držite noge suvim

Vlaga je plodno tlo za bakterije, što čini suvoću ključnim faktorom u sprečavanju mirisa stopala. Izaberite čarape koje ne upijaju vlagu i napravljene su od materijala koji diše. Odlučite se za cipele od prirodnih materijala koji omogućavaju cirkulaciju vazduha. Promenite čarape tokom dana ako postanu vlažne. Razmislite o upotrebi pudera za stopala da upije višak vlage.

3. Dezinfikujte cipele i izaberite odgovarajuću obuću

Vaše cipele su tihi saučesnici u borbi protiv smrdljivih nogu. Dezinfikujte cipele prskanjem iznutra antibakterijskim sprejom. Okrenite cipele da biste ih provetrili dok ih nosite. Izaberite cipele napravljene od materijala koji dišu, kao što su koža ili mreža. Izbegavajte da nosite isti par cipela svaki dan. Održavajući svoju kolekciju cipela čistom i dobro provetrenom, smanjujete mogućnost rasta bakterija, osiguravajući da vaša stopala i cipele budu bez mirisa.

4. Prihvatite moć pudera

Puderi za stopala su provereno rešenje za borbu protiv vlage i neprijatnih mirisa. Pre nego što obujete čarape i cipele, napuderišite stopala. Izaberite puder za stopala sa antifungalnim i antibakterijskim svojstvima. Ponovo nanesite puder po potrebi tokom dana. Razmislite o korišćenju uložaka koji odvode vlagu u cipelama. Strateška upotreba pudera za stopala ne samo da održava vaša stopala suvim, već im daje i suptilnu svežinu, što ga čini osnovnim sredstvom u borbi protiv neprijatnog mirisa stopala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mirisnogesmradstopala
Komentari (0)
Dodaj komentar