Doživeo tri moždana udara nakon ovog pokreta! Obratite pažnju…

Čovek iz Misurija može sebe da smatra srećnim što je ostao živ nakon što je pokidao vratnu arteriju i doživeo tri moždana udara zbog prebrzog okretanja glave tokom jedne rekerativne igre .

Joel Hentrich, 35-godišnji “super fit” muškarac iz Festusa, Misuri, doživeo je bizarnu nesreću u novembru, 2022 godine. On i neki prijatelji igrali su igru pickleball. Reč je o sportu sličnom tenisu. Međutim, kada je naglo okrenuo glavu na jednu stranu, prateći loptu, osetio je i čuo snažno pucanje u potiljku i odmah je počeo da oseća simptome koje nikada ranije nije osetio. Nije ni znao da je to naglo okretanje vrata pokrenulo niz povreda zbog kojih će se boriti za život.

Nekoliko trenutaka nakon tog silovitog udarca u vrat, Džoel je doživeo najgoru vrtoglavicu u životu, a par minuta kasnije, prijatelji su mu pomogli da dođe na klupu, jer nije mogao sam da hoda.

“Tlo je bilo ispod mene, a ja sam završio sa ekstremnom mučninom i povraćao sam. Bilo je žiganja na levoj strani lica, šake i dela noge”, rekao je muškarac za SVNS.

Ovaj 35-godišnjak je brzo odvezen u lokalnu bolnicu, gde je prvo smešten u čekaonicu, sa još 50-60 ljudi. Srećom, Hentrich, koji je diplomirana medicinski brat, uspeo je da objasni svoju situaciju koleginici, medicinskoj sestri koja je odmah aktivirala protokol za sumnjive žrtve moždanog udara. Nekoliko minuta kasnije odveden je na CT, a zatim na magnetnu rezonancu. izveštava dailymail

Doktori su rekli Džoelu da je doživeo rupturu arterije, što je izazvalo tri moždana udara u njegovom donjem delu malog mozga, koji je odgovoran za koordinaciju i kretanje.

Ova vest je očigledno šokirala pacijenta, koji, kao aktivan, zdrav čovek u srednjim tridesetim godinama, nije očekivao da čuje takvu presudu.

“Da me druga medicinska sestra nije shvatila ozbiljno i ostavila me tamo da čekam, nemam sumnje da bih barem imao neku vrstu trajnih invaliditeta, ravnoteže i koordinacije“, rekao je Džoel.

Srećom, nakon dva dana u bolnici, Joel Hentrich je mogao da izađe na svoje noge, bez ikakvih zabrinjavajućih simptoma. Od tada se potpuno oporavio i smatra se izuzetno srećnim zbog toga. Nejasno je šta je izazvalo rupturu arterije, jer kaže da je okrenuo glavu milion puta ranije, ali se seća da je nedelju dana pre incidenta osetio uklješteni nerv u vratu.

Iako su takve nakazne povrede izuzetno retke, one nisu nečuvene. Još 2019. pisali smo o 28-godišnjem muškarcu koji je pokidao kičmenu arteriju tako što je istegnuo vrat da bi ublažio bol u vratu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolmozdani udarokretvrat
Komentari (0)
Dodaj komentar