Dva domaća recepta za čišćenje creva: Izbacuju otrove i rešavaju problem zatvora

O blagodetima semena lana sve više se priča, zahvaljujući obilju korisnih sastojaka pomaže organizmu da se izbori sa virusima, gljivicama, bakterijama… Lan povoljno deluje na rad gastrointestinalnog trakta, stanje kože i genitourinarnog sistema.

Još jedan ogroman plus ove namirnica koja deluje kao savršen čistač toksina iz organizma je što se može koristiti čak i kod gastrointestinalnih bolesti, respiratornih problema i alergija. Najbolje je kada se uzima preventivno, kako bi prečio pojavu bolesti probavnog trakta.

Kako uzimati seme lana?

Postoji nekoliko recepata za upotrebu ove namirnice, možete ga koristiti u mlevenom obliku, bilo da ga sami sameljete ili kupite već usitnjeno.

Za čišćenje creva

1 kašika grubo mlevenog semena lana se pomeša sa 150 ml kefira sa niskim procentom masti ili nezaslađenim jogurtom. Pojedite 3 kašike pripremljene smese pola sata pre doručka i tako u narednih deset dana. Primenjujte ovaj tretman čišćenja svaka tri meseca. I, naravno, ne zaboravite da pijete najmanje 2 litra vode dnevno.

Kod problema sa zatvorom

U 250 ml hladne vode potopite 1 kašičicu grubo mlevenog semena lana. Kuvajte nekoliko minuta i popijte pre spavanja. Možete i kašiku mlevenog lana da uveče poparite toplom vodom, pa ujutru zagrejete i popijte.

Ako ste na tretmanu čišćenja, imajte na umu da je neophodno da pijete više vode da bi ovaj tretman funkcionisao, piše Lepa i srećna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjecrevalan
Komentari (0)
Dodaj komentar