Gazimo ga kao korov, a kažu da je možda najlekovitiji na svetu

Na njega obično ne obraćamo pažnju, samo prođemo, a nekada ga i nagazimo. Ali, maslačak je izuzetno lekovit, čak i toj meri da neki ljudi tvrde da su se izlečili uz njegovu pomoć.

U njemu se nalazi mnogo lekovitih materija koje su pogodne za lečenje raznih oboljenja, pogotovu kada je reč o želučanim bolestima, žuči, ali i ozbiljnijim bolestima. Pomaže organizmu da pobedi bolest, te da se sve funkcije unutar čoveka normalno vrše.

Listovi maslačka sadrže mnogo vitamina, pa stručnjaci tvrde da je bolje koristiti njegove listove nego spanać. Od vitamina najviše su zastupljeni A, B2, G, D i C, a minerali koji su prisutni su natrijum, gvožđe, fosfor, kao i kalijum.

Maslačak se ubraja u jake diuretike koji pomažu kod lečenja bubrežnih oboljenja, raznih alergijskih reakcija, povišene količine holesterola u krvi, stvaranju žuči, a ujedno ga možete koristiti kako bi iz jetre uklonili sve toksine. Evo i kako da napravite čaj od korena maslačka, koji se može primenjivati kako bi izlečili bolesti želuca i jetre!

Ako biste konzumirali svaki dan po šolju ovog čaja u trajanju od dve sedmice, onda biste mogli da se izlečite od raznih oboljenja.

Probleme sa krvnim pritiskom, oslabljenim apetitom, probavnim smetnjama, sve to možete pobediti njegovim uzimanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lekovitostmaslacakzdravlje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Lale

    Niste napisali u ovom vašem tekstu o maslačku ,kako se pravi čaj od Maslačka ??