Jeftin, prirodan lek: Kurje oko nestaje preko noći, samo stavite ovu biljku na ranu

Kurje oko (clavus) je problem koji muči mnoge. To je zapravo zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predelu malog i domalog prsta. Ima tvrdo središte koje podseća na vučije oko pa otuda i naziv kurje oko.

Predeli stopala na kojim se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do kontakta i trenja što izaziva bol.

Takođe može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu. Posle mnogo prirodnih metoda lečenja kurjeg oka izdvajamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve u roku od samo 1-3 dana.

Verovali ili ne, sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster. Već su poznate mnoge blagodeti čuvarkuće. To je vrlo korisna biljka koja gotovo da ne zahteva nikakvu pažnju da bi rasla.

Najčešće je nalazimo na stenama, zidovima ili kao domaće uzgajana, najčešće u loncima, na krovu kuće i u saksijama.

Postupak

Otkinite komadić lista čuvarkuće, dovoljan da prekrije željeno mesto. Oljuštite spoljašnji površinski sloj lista (kožica se lako skida) i stavite na kurje oko ili žulj, pa fiksirajte flasterom.

Ovo učinite odmah ujutro, a hanzaplast sa čuvarkućom nosite tokom celog dana. Nastavite sa tretmanom nekoliko dana i kurje oči i žuljevi će potpuno nestati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kurje oko
Komentari (0)
Dodaj komentar