Jeftina žitarica, svuda dostupna – lek za probleme sa bubrezima

Prirodan način da očistite bubrege.

Kod lečenja bolesti bubrega pomoći će vam žitarica – proso. Mnogi koji su probali proso kao metodu lečenja kamena i peska u bubrezima, kažu da im je pomogao toliko da više nemaju nikakvih problema. Proso efikasno čisti bubrege, eliminiše pesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i leči cistitis. Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva.

Recept

Operite jednu čašu prosa u toploj vodi. Potom stavite proso u veću teglu i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš lek. Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovaj sok treba piti 10-15 dana. Rezultat: posle 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Ova žitarica je jako pristupačna. Nije skupa, i možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bubrezižitarica
Komentari (0)
Dodaj komentar