Kardiolozi upozoravaju, izbegavajte ovu vrstu hrane – povećava rizik za bolesti srca

Stručnjaci upozoravaju koja hrana može negativno uticati i ubrzati starenje srca. Može da utiče na podizanje nivoa lošeg holesterola, ali i pojavu gojaznosti i dijabetesa, smatraju kardiolozi.

Peciva i brza hrana

Perkarske proizvode i brzu hrana treba maksimalno izbegavati jer sadrže trans masti, velike količine začina, šećera, pojačivača ukusa. Sve to negativno utiče na zdravlje organizma.

Alkohol

Prekomerna konzumacija alkohola je izuzetno štetna – može da poremeti san, izazove dehidrataciju i poveća rizik od nastanka moždanog udara i srčanih oboljenja. Alkohol može da poveća šanse za pojavu krvnih ugrušaka i povećanog krvnog pritiska.

Kafe i pića koji sadrže kofein

Ako preterate sa kafom i pićima koja sadrže kofein možete povećati rizik od prevremenog starenja. Ukoliko pijete više od 1-2 šoljice ovog napitka, velika količina kofeina može negativno uticati na rad srca.

Prženo i presoljeno meso

Prženo i presoljeno mesto može izazvati dehidrataciju, povećan krvni pritisak i pojavu drugih kardiovaskularnih oboljenja. Zato ne treba preterivati sa ovom hranom, prenosi hayat.ba

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolesti srcakardiologmasna hrana
Komentari (0)
Dodaj komentar