Konačno: rak će biti izlečiv! (foto)

Prvi lekovi na svetu koji su namenjeni da potpuno zaustave otpornost ćelija raka na lečenje mogli bi biti dostupni u narednih deset godina, kažu naučnici.

Kako prenosi RTCG, ovu investiciju od blizu 100 miliona dolara za razvoj lekova, objavio je Institut za istraživanje raka (ICR).

Izvršni direktor ove ustanove Pol Vorkman izjavio je da je sposobnost raka da se prilagodi lekovima najveći izazov u lečenju. Nova vrsta lekova mogla bi dugoročno učiniti rak češće izlečivom bolešću.

Istraživači kažu da postojeći tretmani, kao što je hemoterapija, ponekad bivaju neuspešni, jer se najsmrtonosnije ćelije raka prilagođavaju terapiji i tako preživljavaju, što dovodi do recidiva.

ICR ima za cilj da privuče dodatnih 20 miliona dolara za svoj novi Centar za otkrivanje droga u svom kampusu u Južnom Londonu, koji ima za cilj okupiti gotovo 300 naučnika iz različitih oblasti.

(Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

karcinomrak
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • bambi

    Sad ako ne skoci prodaja cigareta ja ne znam kada ce. Kako je jednostavno manipulisati sa ljudima. Velike svetske korporacije ljude tretiraju kao ogranicenu stoku.

  • Anonimni

    Svaka vijest o raku u medijima posljednjih 50 godina je ista: „Zahvaljujući „istraživanjima“ rak će biti izlječiv za 10 godina“. Max Gerson, Norman Walker, Džon Kristofer, Ričard Šulc izlječavali ljude od raka jednostavnim prirodnim metodama