Malo ko zna šta čaša piva dnevno radi vašem organizmu

Preterana konzumacija piva može dovesti do neželjenih reakcija kao što su srčana oboljenja, i bolesti jetre. Međutim, u umerenim količinama, postižu se pozitivni efekti na zdravlje.

Američka istraživanja su pokazala da osobe koje piju pivo imaju manje šanse da obole od Alchajmera. Naime, silikon u pivu pomaže u sprečavanju opadanja moždanih funkcija.

Stručnjaci navode da čaša piva dnevno smanjuje rizik od srčanih bolesti. Studija je pokazala da oni koji na ovaj način konzumiraju pivo imaju 42 odsto manje šanse da obole od srčane bolesti, u odnosu na one koji ne piju. Preporučuje se pivo od pet odsto alkohola.

Za jačanje kostiju odgovoran je silikon u pivu, isti onaj koji utiče na pozitivan rad moždanih funkcija. Studija je pokazala da osobe koje unose umerenu količinu piva imaju jaču gustinu kostiju od onih koji ne konzumiraju pivo, dok oni koji konzumiraju previše ovog pića, imaju preslabe kosti. Stvar je u umnerenosti, koja itekako može da se primeni kada je zdravlje u pitanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pivo
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Dara

    U umerenim količinama i ako znaš da se kontroliše čaša piva valja se,mada ništa ne može zameniti ,zato uvek pri ruci imam bokal za hidrogenizaciju vode,koji jača imunitet, sprečava upalne procese.

  • Anonimni

    Šta tek radi“fermentirani“kupus,kornišon..

  • Radoslav Radović

    Alkohol u bilo kakvom piću i na bilo kakav način, ako dođe u našu krv uništava sve gdje dođe, a dođe krvotokom u sve ćelije.Najbolja ilustracija je pijanost gdje pada snaga i razum i koncentracija i reakcija na okolinu.Šta je alkohol? To je pokvareno voće ili povrće i fermentirani šećer.Priča o dobrom alkoholu je priča o otrovu koji liječi.Otrov je otrov!

  • Anonimni

    Svaki alkohol a i piva može napraviti ovisnika alkoholičara. To nije zdravo piti alkohol !