Moćna kombinacija prirodnih sastojaka čini čuda za pluća: Pušači, morate je isprobati

Očisite vaša pluća od duvana i zagađenja, na sasvim prirodan način

Nikotinske čestice, smog i ostala aerozagađenja „prljaju“ vaša pluća. Sirup za čišćenje pluća će odlepiti sve ove mikročestiće od plućnog tkiva. Upravo zato treba da ga piju čak i bivši pušači, pasivni pušači kao i osobe koje uopšte ne puše.

Nikotin i ostale zagađivače udišu naše alveole, koža i sluzokoža.

Pušačima se čišćenje pluća na prirodan način posebno preporučuje. Duvan u sebi sadrži mnoga štetna jedinjenja, a nikotin, katran i ugljen monoksid su samo neka od njih. S vremenom toksini se talože i postaju tempirana bomba, okidač za razna oboljenja.

Ukoliko nikako ne možete da se odreknete ove zavisnosti onda je rešenje: prirodno čišćenje pluća pušača od cigareta i nikotina!

U nastavku teksta otkrijte kako pravilno očistiti pluća i zašto biste umesto cigarete trebali da zapalite jedan „indijanski duvan“…

KAKO SE PRAVI SIRUP ZA ČIŠĆENJE PLUĆA

Ako želite da napravite pravi domaći sirup za čišćenje pluća trebaće vam nekoliko namirnica i 15 minuta vašeg vremena.

Za napitak za izbacivanje šlajma i nečistoća potrebne su vam biljke koje će „odlepiti“ sluz iz pluća i očistiti ih od toksina, prvenstveno nikotina.

Postoje mnoge biljke koje pomažu kod čišćenje pluća, utiču na izbacivanje šlajma i koje ujedno olakšavaju disanje. Za decu ste sigurno bar jednom pravili domaći sirup od lovora i žalfije, bananu i med za kašalj i razne čajeve za kašalj i lečenje bronhitisa.

Za pušačka pluća puna toksina potreban je koktel koji snažno čisti pluća i deluje antikancerogeno:

DOBITNA KOMBINACIJA – ĐUMBIR, KURKUMA I LUK

Sastojci nisu skupi a možete ih nabaviti u svakom supermarketu i prodavnici zdrave hrane.

Đumbir – čisti pluća, jača imunitet i ima snažno antikancegoreno dejstva.

Kurkuma (u prevodu „čudo prirode“) kao lek za pluća koristi se od davnina. Uz to ovu biljku je preporučljivo konzumirati preventivno jer sprečava nastanak razvoj bolesti pluća i bronhija.

Beli i crni luk – Beli luk je prirodni antibiotik koji sadrži alicin koji sprečava infekcije disajnih puteva. Crni luk eliminiše suvišnu sluz u plućima i olakšava kašalj.

Ne brinite za zadah!

Ovaj sirup neće uzrokovati loš zadah iz usta. U njega se dodaje i limun koji dodatno osvežava miris. Čišćenje pluća od nikotina i katrana na ovaj način deluje pozitivno i na jačanje imuniteta te se stoga toplo preporučuje svima.

ZAŠTO JE JAKO VAŽNO OČISTITI PLUĆA KOD PUŠAČA

Domaći napitak od kurkume, luka i đumbira očistiće vaša pluća delujući antimukozno i regenerišuće. Drugim rečima, izglancaće vaša pluća.

Međutim još jednom ćemo apelovati na sve pušače da se odreknu ove toksične zavisnosti. Evo nekoliko činjenica koje će vas naterati da još jednom razmislite:

Zemljište na kome se uzgaja duvan je neretko nađubreno radioaktivnim polonijum i fosfatnim đubrivima da bi prinos bio što veći. Ali ne samo zbog toga, naime stručnjaci su složili sa tim da je i ukus cigarete mnogo bolji nakon tretiranja zemljišta ovim supstancama. Dok pušite vi u stvari udišete nerastvorljive kristale radioaktivnog olova, polonijuma i kalcijum fosfata.

Sve se te izuzetno toksične supstance talože ispod sluzokože vaših disajnih puteva.

Nikotin prvo deluje razdražujuće ali nakon nekog vremena depresivno. On sužava krvne sudove te loše utiče na cirkulaciju – dotok krvi u mozak i krvne sudove je snižen.

Ali „pušački kašalj“ se ne javlja zbog nikotina već zbog katrana – lepljive supstance koja sužava obim bronhiola u plućima te se pluća zbog toga teško čiste.

Recept:

3 gr. korena đumbira
50 gr. belog luka
1 crni luk
2 kafene kašičice kurkume u prahu
nekoliko kolutova limuna
350 ml vode
Priprema:

Đumbir iseckajte i ogulite mu koru. Beli luk razdvojite na čenove i oljuštite ga. Cni luk ogulite i sitno naseckajte. Zatim sva tri sastojka stavite u šerpu i prelijte vodom. Kada voda proključa dodajte i kurkumu i kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Sirup sklonite sa vatre da se malo prohladi, procedite u staklenu teglu koju ste prethodno sterilisali i dodate kolutove limunova.

Detaljnija uputstva pogledajte u videu koji sledi:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

plucasirup
Komentari (0)
Dodaj komentar