Najbolje rešenje za gljivice na noktima: Jedan sastojak uništava infekciju

Gljivice na noktima su veoma česta bolest. Osim što su oboljenje, i estetski problem koji se i te kako primeti.

Da biste izlečili gljivice na noktima kod kuće, potrebna se su vam dva sastojka koje ima svaka kućna apoteka: hidrogen i jod.

Korak 1.

Odstranite sva problematična mesta na pločicama noktiju pomoću makaza. Kada uklanjate pogođena područja, trudite se da to radite pažljivo kako ne bismo oštetili prst. U preventivne svrhe možete iseći i zdrave delove nokta oko zahvaćenog područja. Ako je na noktu tamnije područje, ovo je pogođeno područje, na njega obraćate posebnu pažnju. Radite pažljivo, bez žurbe, pažljivo obrađujući celu površinu svakog nokta.

Korak 2.

Uzmite grublju turpiju za nokte (čak i fini brusni papir je pogodan za ovo). Temeljno isturpijajte, bruseći gljivicom zahvaćenu površinu ploče nokta.

Korak 3.

Biće vam potreban tufer. Obilno ga nakvasite vodonik-peroksidom. Nanesite vodonik-peroksid tuferom na svaki nokat, pažljivo pokrivajući celu njegovu površinu. Izdržite 10-15 sekundi. Vodonik-peroksid deluje na gljivičnu infekciju poput plamena, bukvalno sagorijeva gljivicu. Važno je pokušati da što manje zadržavate vodonik-peroksid na koži kako biste izbegli iritaciju i nelagodnost.

Nokte ne prekrivajte ničim, sačekajte da se prirodno osuši i ponovo nanesite sloj vodonik-peroksida na ploču nokta.

Korak 4.

Uzmite bočicu sa farmaceutskim jodom i pomoću tufera nanesite jod na svaki nokat. Takođe pokušajte da pokrijete celu površinu ploče nokta. Postupak se sprovodi najmanje jednom nedeljno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gljivice na noktima
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Koji procenat hidrogana?

  • Anonimni

    Koliko se drzi jod?