Napravite napitak koji leči “najstariju bolest na svetu”, potrebna su vam samo 4 sastojka

Ako organizam proizvodi povećanu količinu mokraćne kiseline ili je pak bubrezi pravilno ne eliminišu iz tela, tada može doći do njene kristalizacije, a to pak uzrokuje bolno stanje. Giht se u narodu često naziva najstarijom bolešću na svetu – postojanje tog oblika artritisa zabeleženo je još u vreme drevnog Egipta.

To je zapravo upala zglobova popraćena napadima jakog bola, crvenilom i oteklinama koja nastaje zbog taloženja mokraćnih kristala.

Mokraćna kiselina nastaje prilikom razgradnje purina, a obično se iz tela izbacuje putem urina. Međutim, ako organizam proizvodi povećanu količinu mokraćne kiseline ili je pak bubrezi pravilno ne eliminišu iz tela, tada može doći do njene kristalizacije. Nastali oštri kristali talože se u zglobove, najčešće u stopalima, tj. području nožnog palca i uzrokuju jaku bol.

Danas postoje lekovi kojima se leči to neprijatno stanje, a za one koji su skloniji prirodnim alternativama donosimo recept za napitak od četiri sastojka s kojim ćete se uspešno boriti protiv gihta. Celer i đumbir ublažavaju upalne procese, dok će se krastavac obračunati s kristalima, piše Zadovoljna.hr.

Sastojci za napitak protiv gihta:

1. Šaka stabljika celera (zeleni deo između korijena i lišća)
2. Komadić svežeg đumbira (2 do 3 cm veličine)
3. Pola svežeg krastavca srednje veličine
4. Sok od pola limuna po želji

Priprema – napitak protiv gihta:

Nasitno naseckajte celer, đumbir i krastavce, ubacite u blender i dobro izmešajte. Na kraju dodajte sok od polovne limuna. Napitak odmah popijte jer je najbolji dok je svež.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gihtnapitak
Komentari (0)
Dodaj komentar