Napravite sami domaće bombone protiv kašlja za decu

Danas u apotekama imamo ogromnu ponudu raznih preparate protiv kašlja, a veliki je i asortiman bombona protiv kašlja, različitih ukusa. Zašto kupovati, kada bombone protiv kašlja možete napraviti i kod kuće. Ovo je daleko bolja varijanta za decu, jer mnoga deca odbijaju sirup i sve što podseća na lek, ali bombone prihvataju– sa zadovoljstvom. Pripremiti takve bombone uopšte nije teško.

Kako prenosi uspesnazena.com, za osnovu ovih bombona koristi se prženi šećer čija je efikasnost  dokazana godinama i decenijama, koji su  koristile i naše bake. Prženi šećer, provereno narodno sredstvo, pomaže oslobađanju iritacije u grlu, što utiče na povećanje  intervala između napada kašlja.

Za bombone biće vam potrebno: 100 gr šećera, pola kafene kašičice đumbira u prahu, 1 kafenu kašičica soka od limuna, silikonski kalupi  (aluminijumska folija ili obična tacnica) i čačkalice

Priprema: Za početak, silikonski kalup ili običnu tacnicu premažite uljem. Šećer staviti u šerpicu i na šporet na tihu vatru. Stalno mešati. Kada se šećer rastopi, dodati đumbir u prahu i sok od limuna. Kuvati još nekoliko minuta na tihoj vatri stalno miješajući. Sirup je gotov onda kada šećer postane braon boje. Sada ga sipajte u silikonske kalupe ili na tacnu. Ako želite, ubodite čačkalice pa ćete od bombona dobiti lizalicu. Neka se malo ohladi i ostavite ga u frižider na pola sata. Kada se dobro  ohladi vadimo bombone i uživamo u ukusu našeg detinjstva. Dnevna doza za decu je  5-6 bombona, pod uslovom da ne jedu i druge slatkiše. Mnoge majke ne veruju receptima narodne medicine, ali u praksi ovakve bombone oslobađaju dete od napornog kašlja već posle 2-3 dana. Ako je kašalj uporan, obavezno se javiti lekaru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bombonedecakasalj
Komentari (0)
Dodaj komentar