Ne pijete dovoljno vode? Ovih 5 trikova može da vam promeni tu lošu naviku

Ako ste na poslu po ceo dan na nogama i zaboravite na hidrataciju, trebali biste da postavite alarme koji će vas podsetiti da pijete više

1. Nosite flašu vode uvek sa sobom
Ako sa sobom uvek imate veliku flašu vode, veća je verovatnoća da ćete je i popiti.

– Najbolji način da pokušate da pijete više vode je da je u većoj flaši imate sa sobom u svako doba dana, to će vas podsetiti da nastavite piti tokom dana – smatra farmaceut Abas Kanani.

2. Postavite alarme
Alarmi će vam pomoći da uđete u redovnu rutinu konzumiranja vode, a to će vam pomoći u stvaranju navike.

– Ako imate posao gde ste celi dan na nogama i zaboravite na hidrataciju, trebali biste da postavite alarme koji će vas podsetiti na pijete više. Ako radite za stolom, to će vam omogućiti i kratke, ali redovne pauze od ekrana i stola – dodao je Abbas.

3. Dodajte okus vodi
Ako više uživate u pićima s okusom i vodi možete dodate neki i tako je učinite privlačnijom. Možete dodati sveže voće, poput limuna, limete, krastavca i mente – oni će dati vodi lep okus, a istovremeno delovati i kao detoks na vaše telo.

4. Steknite naviku da vodu pijete uz druga pića
Uvek kad naručite svoje omiljeno piće, naručite i vodu.

– Ako imate radne sastanke, uz kafu uzmite i vodu. Pobrinite se da uz sva alkoholna pića naručite i vodu. Tako ćete se početi navikavati da tražite vodu uz druga pića – kaže Kanani.

5. Ponesite vodu i kad idete na spavanje
Spavajte s flašom vode pored kreveta. Svi se probudimo dehidrirani, a rehidracija ujutro je važna za podršku energije, produktivnosti i koncentracije, kaže nutricionistica Džena Houp, a prenosi Metro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hidratacijavoda
Komentari (0)
Dodaj komentar