Obula vunene čarape u koje je stavila beli luk i prespavala, ujutru se desilo čudo

Blogerka Dženifer Tompson je isprobala jedan trik sa belim lukom kako bi proverila njegovo dejstvo na organizam, a da ga ne okusi.

Ona je jedno veče pre odlaska u krevet obula vunene čarape u koje je prethodno stavila luk, i tako zaspala.

– Ne možete ništa da izgubite ako se odlučite da proverite ovu metodu – rekla je ona i dodala da se bukvalno preko noći oslobodila 90 posto simptoma alergije.

„Dobila je“ i kiselinu, a zatim je osetila toplotu u glavi. Desetak minuta nakon toga oči su počele da joj suze oči kao da je upravo seckala luk za ručak, a njen dečko osetio je ukus luka u ustima.

– Sve su to pokazatelji da se zaista nešto dešava u organizmu, kao i da su se različiti sastojci iz luka apsorbovali u organizam – rekla je Tomson.

Nakon samo jedne noći s lukom na stopalima rešila kašlja i kijanja koji su joj zadavali velike muke sa disanjem.

Ako stavite luk na stopala ublažićete simptome prehlade, virusa i groznice, a ono što je posebno zanimljivo jeste da će luk ukloniti neprijatne mirise i pročistiti krv, smatra ona.

Prema njenim rečima, simptomi alergije se nisu vratili.

Naime, luk je bogat supstancama koje sadrže sumpor, a koji pomažu da se telo oslobodi toksina, teških metala, naročito iz jetre.

Sadrži i jake antioksidanse koji deluju na holesterol, sprečavaju krvne ugruške, smanjuju simptome astme, hroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beli luk
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Dzuli

    Mozda je stavila neoguljen Luke,pa nije impala plikova a olaksanje je umislila.

  • Vladimir

    Desilo se crvenilo kože i upala iste a mogući i plikovi kod osetljive baš je to čudo ko ne veruje neka proveri

  • Anonimni

    A mrmot šta kaže? Jel treba i staniol ili samo vunene čarapke?

  • David

    Očigledno je da ovi novinari ili kako se već zovu na krstarici moraju da pišu ovakve ne proverene članke jer su zaposleni i moraju mesečno da izbace određen broj bilo kakvog teksta nešto kao „rad na normu“

    • Anonimni

      Nece smetati ako se proba, bar je prirodno🖐

    • Jana

      Ne pokusavajte to da uradite, beli luk u čarapama neznam dali leči ja imam odvratno iskustvo sa time. Imala sam tesku upalu zuba i uha. Rekli su mi da ruku zamotam u sitno iseckan beli luk i previjem sve to sa gazom. Posle 2 sata drzanja toga ruka mi je bila sva u plihovima kao da je poparena vrelom vodom. Bolovi grozni i sve crveno i naduto.a zub je i dalje boleo kao i uho. Vise nikada te babske neproverene lekove necu probati. Platila sam tu glupost. Zato pre nego sta god probali sa belim lukom nemojte da prodjete kao ja i sve na kraju zavrsila sam kod lekara. Mislio je da mi je to strasna opekotina od vode. Zato zamislite sta beli luk radi na stopalima i dali cete se ujutro probuditi sa plihovima. Ja vise nikada, a vi kako hocete. Oprez razmislite.

      • Jaaaa

        Zašto niste probali sa neoguljenim čenovima?

  • Irena Zeme

    Česen ali čebulo?

  • Anonimni

    Ne verujte u sve sto procitate. Beli luk vam moze napraviti plikove po tabanima.Meni se to desilo kao ucenici koja kaslje . Ne zaludjujte ljude sa glupostima i praznoverje.

    • Anonimni

      Gluposti