Oprez: Ove tri loše navike mogu da vam ugroze zdravlje tokom letnjih vrućina

Veoma je važno da povedete računa o hidrataciji organizma s obzirom da su velike vrućine, jer postoji opasnost da u protivnom ugrozite vaše zdravlje.

Na ove tri navike obratite pažnju:

1.Nedovoljno unosite vodu
Hidratacija je važna, naročito leti, kada telo troši više tečnosti. Uglavnom se preporučuje ispijanje oko 1.5 do 2l vode, ali kada su vrućine, najbolje bi bilo unositi između 2.5-3 litra.

Uvek morate nositi flašicu vode sa sobom, naročito ako ste se uputili negde kad su temperature izuzetno visoke. Ako se ne hidrirate dovoljno, rizikujete da dehidrirate, a takođe možete dobiti i kamen u bubregu.

2. Previše šećera
Istina je da se šećer krije svuda – i u slanim i u slatkim proizvodima, i u tečnom i u čvrstom stanju. Pa se često dešava da nemamo u vidu koliko zaista šećera unesemo u organizam. Sva gazirana pića sadrže velike količine ove namirnice, odnosno fruktoze. Zato ove napitke treba izbegavati u širokom luku. Povećan unos fruktoze povećava rizik od gojaznosti, ali i razvoja kamena u bubregu.

3. Ne menjate pravovremeno kupaći kostim
Na plaži ili bazenu često ne primetimo da dugo nosimo mokar kupaći što baš i nije dobra opcija! Toplota i vlažnost su idealna podloga za razvoj bakterija i gljivica.

Naročito je ovo rizično za pripadnice lepšeg pola koje zbog svoje anatomije lakše mogu dobiti mokraćne ili vaginalne upale i infekcije, prenosi magazin.novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hidratacijaloša navika
Komentari (0)
Dodaj komentar