Ovaj napitak pijte svako jutro: Deluje protiv umora, a ubrzava i mršavljenje

Ako imate problema s jutarnjim umorom postoji piće koje podiže raspoloženje i povećava energija. Voda s limunom deluje poput čarolije, tvrdi nutricionistkinja Ajslin Kembridž.

“Postoji jedna stvar koju bi apsolutno svako trebalo da uradi kad se ujutro probudi, a to je da popije vodu. Ona hidrira vaše telo i snižava krvni pritisak. Ako želite da dobijete energije i osećate se dobro, popijte toplu vodu s pola isceđenog limuna. To je poput magije”, objasnila je, prenosi Klix.ba.

Takođe ističe da pravilna briga pre spavanja može pomoći da se ujutro osećate bolje. Između poslednjeg velikog obroka i odlaska na spavanje treba da prođe najmanje tri sata kako bi telo moglo da svari hranu pre spavanja.

“Ako pojedete obrok i pokušavate da zaspite sat ili dva kasnije, to će uzrokovati probleme jer vaše telo ne može da probavi hranu na vreme niti da se odmori i oporavi. To će ozbiljno uticati na vaše raspoloženje”, savetuje.

Njen najveći savet je ne konzumirati veštačke zaslađivače jer oni mogu imati lošiji uticaj na telo od prirodnih šećera.

“Neki smatraju da je bolje posegnuti za opcijama bez šećera kad pokušavaju zdravo da se hrane, ali to je najlošiji izbor. Dijetalna pića sadrže sastojak aspartam koji negativno utiče na naša creva i daleko je štetniji od šećera”, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mrsavljenjenapitakumor
Komentari (0)
Dodaj komentar