Ovaj napitak pomaže pri mršavljenju i ubrzava metabolizam, priprema se od 2 sastojka

Skidanje suvišnih kilograma nikada nije jednostavan zadatak, naročito ako nismo skloni da se držimo režima pravilne ishrane i redovnog vežbanja. Međutim, dijetetičari za nas imaju dobre vesti jer postoji napitak koji efikasno pomaže u ubrzavaju metabolizma, a samim time i lakšem mršavljenju. Da bi njegov efekat bio još bolji, savetuju kako bi trebalo piti ga našte.

Radi se o čudesnom napitku od samo dva sastojka čije su nutritivne vrednosti već vekovima poznate kao odlične kod skidanja kilograma, ali i mnogih drugih zdravstvenih dobrobiti. To su đumbir i limun.

Kako objašnjavaju dijetetičari, đumbir je začin koji dolazi iz cvetnog korena, a pruža niz velikih zdravstvenih dobrobiti. Osim što ubrzava naš metabolizam i podstiče mršavljenje, on je takođe odličan saveznik u borbi protiv povišenog holesterola. Isto tako, veruje se da pomaže pri ublažavanju mučnina.

S druge strane, limun je namirnica koja se dugi niz godina koristi upravo pri mršavljenju. Dijetetičari naglašavaju kako upravo limun pomaže u pročišćavanju organizma, potiče ubrzan rad metabolizma, pospešuje dobru probavu i samim tim pomaže u skidanju kilograma, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

đumbirlimunnapiatak
Komentari (0)
Dodaj komentar