Ovo je najbolji zimski čaj, sprečava viruse i prehlade!

Iako nam vreme ovih dana više podseća na proleće nego na zimu, ipak kalendarski je još uvijek zima. I pored toplog vremena, a možda baš i zbog njega, ovih dana haraju virus i prehlade, a vi se zaštitite uz ovaj čaj. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini čajevi koji pojačavaju yang energiju mogu pomoći u zageavanju vitalnih organa i u održavanju dobre cirkulacije krvi.

Kad je reč o biljnim čajevima za zagrevanje, stručnjaci za tradicionalnu kinesku medicinu smatraju da su najbolji izbor čaj od đumbira, čaj od spearminta (ali ne peperminta jer on hladi), čaj od cimeta, čaj od zvezdastog anisa, gotovo svi voćni čajevi, poput čaja od šipka, šljive, breskve, trešnje, marelice ili ananasa, čaj od ginsenga, kurkume, goji bobica te čaj od korena čička.

Evo jednog primera čaja koji je izuzetno ukusan, a prema načelima tradicionalne kineske medicine ima i izuzetan efekat na imunitet organizma.

Za pripremu je potrebno:

–  vrećica crnog čaja

– nekoliko komada jabuke

– 1 štapić cimeta

– 1 zvezdasti anis

– 1 do 2 zrna bibera

– 1 kašika prirodnog meda

U vreloj vodi skuvajte jabuku, cimet, zvezdasti anis i biber bar deset minuta, sklonite s vatre, dodajte vrećicu crnog čaja i ostavite da odstoji bar 5 do 10 minuta. Zasladite medom neposredno pre konzumiranja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čajprehladevirusi
Komentari (0)
Dodaj komentar