Pet stvari koje vam ginekolog nikada ne bi preporučio da radite

Pri pojavi prvih zdravstvenih problema, najčešće se za pomoć obraćamo univerzalnom doktoru za sve – internetu.

Međutim, to se u većini slučajeva ispostavi kao pogrešan izbor koji najmanju sitnicu preuveliča u ozbiljan problem opasan po život. Osim da pomoć ne tražite na internetu, sledećih pet poteza vaš vam ginekolog ne bi preporučio.

Ne presvlačite se odmah nakon treninga

Izuzetno je bitno neposredno posle treninga skinuti prljavu i znojnu odeću jer je upravo ona najpogodnija za razvoj gljivica i različitih infekcija. Takođe, bilo bi najbolje da nosite donje rublje koje je napravljeno od stopostotnog pamuka.

Zanemarujete bol koju osećate tokom seksa

Bolan seks nije normalan. Ako vam se nelagodnost tokom seksualnog odnosa ponavlja, obavezno se obratite ginekologu jer bi tu mogla biti reč o raznim problemima koji treba lečiti, prenosi Index.hr.

Same lečite vaginalni svrab

Mnoge žene pri prvoj pojavi vaginalnog svraba same kupuju lekove umesto da se posavetuju s ginekologom jer ne mora nužno biti reč o gljivicama, što može samo pogoršati prvobitne simptome.

Jako krvarenje znak je ginekološkog problema

Gubite li previše krvi tokom ciklusa, odmah bi trebalo da se javite svom ginekologu. Obilno krvarenje može ukazivati i na vrlo ozbiljne probleme, poput tumora na organima reproduktivnog sistema.

Nosite tange

Tange zbog neprestanog trenja mogu uzrokovati bolne iritacije i gljivice, posebno ako su napravljene od čipke ili satena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ginekologproblemizdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar