Pijanka bez muke (2)

Jasno je da je najbolji lek protiv mamurluka izbegavanje alkohola, ali pošto nam to ponekad ne polazi za rukom, onda moramo da se borimo protiv glavobolje, malaksalosti i svega onoga što se javi kao rezultat pijanstva. Osoba koja nije naviknuta na alkohol sutradan će imati izraženiji mamurluk od one koja je naviknuta. Ta osoba sutradan ima teže simptome mamurluka nego neko ko svakog dana samo doliva. Težina znakova mamurluka zavisi i od toga koju količinu alkohola je neka osoba popila. Što više unesenog pića, to je mamurluk jači – jasna stvar. Kako olakšati sebi muke? E, to već ne ide tako lako…
Osoba koja je pijana može da jede kiselu čorbu ili da pije kafu kako bi se na taj način ublažile posledice mamurluka, ali je nemoguće smanjiti posledice koncentracije alkohola u krvi. Dakle, i pored kisele čorbe, kafe, mleka i drugih tečnosti, opet govorimo o pijanom čoveku. Svakako bi jedno od rešenja bilo da se nešto pojede, i to bez obzira na to da li imate apetit ili ne. Ukoliko vas muče stomačne tegobe, otklonićete ih većom količinom hladnog gusto skuvanog i slabo zaslađenog čaja od kamilice, koji se može umesto vode piti celog dana. Umereno toplo kupanje i masaža jako dobro deluju na iscrpljeni organizam, a odlično će delovati i malo gimnastike ili šetanja. I uvek se držite jednostavnog pravila kada krenete u provod: sa kojom vrstom alkoholnog pića počnete veče, sa njom i nastavite i završite veče.
Trudite se da ne pijete naglo, već postepeno. Pravite razmak između dva posezanja za čašom. Ispijanje na eks samo ubrzava opijanje. Posle alkoholnog pića, popijte čašu vode ili negaziranog soka, kako biste na taj način nadoknadili tečnost u organizmu koju gubite zbog konsumiranja alkohola. Kada se u sitne sate, pred zoru, raziđete kućama, trebalo bi da opet nešto pojedete, inače vam sutra ujutru kao doručak "ne gine" rasol.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alkoholmamurlukpijanstvo
Komentari (0)
Dodaj komentar