Pomešajte ovu biljku sa malo rakije i dobićete najlekovitiju tinkturu na svetu

Pomaže kod svake, pa i najteže bolesti

Pomoći će vam kod svakog problema, od naborane i ostarele kože do slomljenih kostiju. Od davnina do danas mnogi ljudi su svedočili o lekovitosti ove biljke.

„Dva zdrava prsta bi srasla da se vežu za vene korena gaveza“, kaže stara izreka, aludirajući na to da je lekovita moć gaveza neograničena i da pomaže kod svake, pa i najteže bolesti“.

Latinski naziv gavez je Simphitum officinale, a u narodu je poznat i kao crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, koren za slomljenu nogu, gabež, rep, svatovi, vela konsolida, volovski jezik. Ova biljka ima veoma dugu i raznoliku istoriju upotrebe.

Zbog svojih lekovitih svojstava, narod je verovao da potiče iz Rajskog vrta.

Čuveni doktor Paracelzus je rekao: „Zašto dodajete sirće u koren gaveza ili bilo koji drugi poguban dodatak, kada ga je Bog stvorio da sam leči čak i polomljene kosti?“

Stručnjaci iz oblasti alternativne medicine kažu da ovaj koren pomaže u svemu.

Kod preloma (čak i gnojnih) kostiju, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, otvorenih vena, bolova u vratu, bolova usled amputacije udova, pa čak i kod istanjenog koštanog tkiva, bola u rukama i nogama posle preloma i uklanjanje gipsa, bolova u donjem delu kičme i oštećenja pršljenova, bolova u ramenima, laktovima i kolenima, tegoba usled osteoporoze, raznih bradavica i drugih izraslina, trnaca u nogama od tabana do kukova, hemoroidi, reumatsko zadebljanje mišića, otvrdnuće gihta, ukočenost gihta i poremećaji cirkulacije.

Sve vrste povreda, uboda, modrica, rana, kao i zgrušavanje krvi, leče se tinkturom od korena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji lako stvara novo tkivo, pa rana brzo zarasta, a alantoin, kao glavni aktivni sastojak korena, podstiče granulaciju i regeneraciju tkiva.

Gavez je nezamenljiv kod tendonitisa, artritisa (zapaljenja zglobova), distorzije (iščašenje, uganuće), kontuzije (naboja, gnječenja), hematoma (hemoragije), tromboflebitisa (zapaljenja vena)…

Tinktura gaveza zauzima počasno mesto u kozmetici lica i ruku. Odlika ove tinkture je da obnavlja i regeneriše opuštenu i naboranu kožu, posebno bore oko očiju.

Nakon duže upotrebe tinkture, koža lica i ruku se potpuno obnavlja. Za spoljnu upotrebu nema boljeg leka protiv gihta od tinkture od gaveza, koja se lako utrljava kod teškog gihta.

Odličan se pokazao i u lečenju upale nerava – gde god ima bolnih mesta na telu koja su osetljiva na pritisak, to se odražava na periferne nerve.

„Tinktura od gaveza ima čudesnu moć. Pacijentima koji se godinama bezuspešno leče svim mogućim sredstvima za obolele zglobove i reumu, brzo će pomoći tinktura od gaveza“, tvrdi Marija Treben u knjizi Bilje iz Božije apoteke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkatinktura
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zora

    Da,gavez ce mozda kosti sastaviti,no nerve koje su ostecene oko preloma nece ih sastaviti, a i otrove tamo nece izvuci! Prvenstvo dajem listu od kupusa,onom na drsci do glave kupusa.isprobano.