Potpuno prirodno regulišite šećer u krvi

Unosom dnevne doze bioaktivnih sastojaka koje u sebi ima borovnica, podstičemo osetljivost insulina u organizmu i time možemo smanjiti rizik od razvijanja dijabetesa.

Ovo bobičasto voće je bogato vlaknima i antioksidansima, preciznije polifenolima. Takođe sadrži antocijane koji im daju tamnu boju i podstiču oslobađanje insulina, regulišu šećer u krvi i smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti.

Redovnom konzumacijom zaštitićemo krvne sudove od oksidativnog stresa, koji može uzrokovati njihovo začepljenje. Zahvaljujući takvom dejstvu ona blagotvorno deluje na celokupni kardiovaskularni sistem. U narodu je borovnica kao lek protiv šećerne bolesti naročito cenjena, naziva se čak biljnim insulinom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krvsecer
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Pro100zdravo rešenje

    Ja recimo znam da je kurkuma odlično rešenje kod insulinslke rezistencije koja je bolest današnjice. Smanjuje napade gladi, oscilacije šećera tokom dana i stimuliše stvaranje drugih antioksidanasa kao što su SOD i Glutation.

  • mimo

    Ja imam dobro iskustvo sa medicinskom gljivom pro100 Agaricus, Pored pozitivnog dejstva na diabetes, dobra je i za kancere i hepatitis. Klinička studija koja je obuhvatila pacijente kojima je dijagnostikovan dijabetes melitus tip 2 potvrdila je da se uz primenu ABM gljiva, značajno povećava osetljivost na insulin, zahvaljujući prisustvu izoflavonoida kojima je ova biljka bogata. Ovo je veoma značajno za osobe koje imaju problem sa insulinskom rezistencijom i kojima standardna farmakološka terapija nije dala očekivane rezultate.