Preporodiće ih: Ove 3 namirnice čiste pluća pušačima

Studije su pokazale da konzumiranje određenih vrsta hrane i pića pomaže organizmu da se oslobodi štetnih materija iz organizma

Beli luk

Belom luku se pripisuju mnoga lekovita svojstva. Nazivaju ga prirodnim antibiotikom, sredstvom za odčepljivanje disajnih puteva, moćnom biljkom antikancerogenog i antiinflamatornog dejstva koja suzbija gljivice i određene viruse.

Sadrži alicin koji uništava respiratorne infekcije, a mnoga istraživanja su pokazala da je efikasan pomagač u čišćenju pluća pušača, ali i bivših korisnika duvanskih proizvoda.

Beli luk daje ukus mnogim jelima, a najviše lekovitih svojstava ima kada se jede sirov. Ipak, imajte na umu da se velike količine belog luka ne preporučuju osobama koje imaju problema sa želucem i probavnim sistemom.

Kurkuma

Uključite kurkumu u svoju ishranu, bez obzira da li imate pri ruci svež gomolj ili začin u prahu. Neka istraživanja su pokazala da ova biljna vrsta iz porodice đumbira poboljšava čišćenje pluća od štetnih materija kao posledica pušenja ili života u zagađenoj sredini. Pored toga, sprečava bolesti respiratornog sistema, prenosi Zadovoljna.dnevnik.hr.

Đumbir
Đumbir takođe ima mnoga lekovita svojstva. Jača imunitet, poboljšava varenje, smanjuje nadimanje, smanjuje upalne procese u organizmu i uklanja toksine iz pluća i ostatka organizma, zbog čega se preporučuje (bivšim) pušačima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

plucapušačzačini
Komentari (0)
Dodaj komentar