Salata od samo dva sastojka sprečava nastanak krvnih ugrušaka

Krvni ugrušci su nešto što je mnogima postala svakodnevica, posebno pojavom kovida. Ako želite da snizite krvni pritisak i sprečite stvaranje krvnih ugrušaka, pomiješajte grožđe sa lukom. Iako zvuči čudno, ljudi nisu ni svesni kako neverovatne kombinacije namirnica mogu da budu korisne za organizam.

Crno grožđe, bogato moćnim antioksidansima – polifenolima, pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka i neuroloških poremećaja, ali ako se jede sa lukom, savetuje poznati britanski nutricionista Rob Hobson, može da spreči stvaranje krvnih ugrušaka i unapredi zdravlje kardiovaskularnog sistema.

„Često i ne znamo da hranom stvaramo povoljne sinergije za zdravlje. Sa biološke tačke gledišta, telu su potrebne sinergije da bi pravilno funkcionisalo. Sinergija hrane je definisana načinom na koji određene namirnice i hranljive materije koje sadrže rade zajedno kako bi pružile zdravstvene koristi veće od koristi jedne namirnice“, kaže Rob Hobson, koji redovno piše blog na svojoj veb stranici kako bi obrazovao o vitaminima i drugim hranljivim materijama.

Salate od grožđa sa crvenim lukom možete dodati i plavi sir, a ova štiti zdravlje srca, normalizuje krvni pritisak i jača cirkulaciju.

Crno grožđe je bogato polifenolnim antioksidansom katehinom koji pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka i neuroloških poremećaja i kontroli težine. Zajedno, luk i grožđe sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka i jačaju zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

narodni lekugrusakzdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar