Samo ga pijte: Ovaj čaj je lek za VISOK PRITISAK

Ako imate visok pritisak, i merite ga posle obroka, znajte da postoji jeftini čaj koji će pomoći da se on spusti

Visok krvni pritisak, značajno povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti koje pogubno utiču na čitav organizam. Ali postoje načini da prirodno spustite pritisak, bez lekova!

Ako imate visok pritisak, i merite ga posle obroka, znajte da postoji jeftini čaj koji će pomoći da se on spusti. Ima ga svuda i ukusan je, a mnogi ga ne piju jer pogrešno misle da će podići krvni pritisak!

U pitanju je crni čaj, koji se širom sveta koristi kao napitak za razbuđivanje ujutru ili posle jela. Zbog toga što sadrži kofein mnogi misle da je potpuna „zamena“ za kafu pa se možda ustručavaju da ga piju misleći da će podići pritisak.

Ali studija objavljena u žurnalu „Nutrijenti“ pokazala je da konzumiranje crnog čaja dva puta dnevno uspešno spušta krvni pritisak. Učestvovali su pacijenti s hipertenzijom, koji su dva puta dnevno pili po šolju crnog čaja i meren im je pritisak pre konzumiranja, kao i sat, dva, tri i četiri nakon što su ispili ovaj napitak.

Jedna grupa pila je crni čaj, a drugoj je davan placebo, napitak koji je ličio na njega ukusom i izgledom ali bez blagotvornih dejstava.

Grupa učesnika koja je pila pravi čaj imala je značajan pad u pritisku i indeksu čvrstine arterija, prenose britanski mediji. Crni čaj je spuštao i gornji i donji pritisak.

Dakle, posle obroka popijte šolju crnog čaja! Pritisak će se spustiti, krv će slabije pritiskati nežno tkivo zidova arterija, i biće smanjen rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.

A jeste li probali ruski čaj za imunitet?
Ruski čaj za imunitet se priprema od samo nekoliko sastojaka, a ne zna se koji je ukusniji! Ako tražite čaj za jačanje imuniteta, pripremite ga i pijte ga svakog dana. Pun je vitamina i zdravih sastojaka, a dopašće se i najvećim sladokuscima.

„Tajni“ sastojak ovog čaja je ananas! Možda ćete se zapitati, odakle ananas u ovoj priči? Još u 18. veku, bogataši u Rusiji kupovali su ananas iz uvoza i plaćali ga suvim zlatom. Bio je skupa i egzotična namirnica koja se jela samo u najbogatijim kućama. Kako je industrija uvoza rasla, kao i tehnološka dostignuća koja su omogućila konzerviranje ananasa, tako je on postao rasprostranjena i popularna namirnica u Rusiji. Zbog toga je sastojak ovog čaja koji se pije zimi!

Evo kako se pravi ruski čaj za jači imunitet!

Sastojci:

Litar vode 4 kesice crnog čaja Kašika cimeta Kašičica karanfilića Čaša soka od pomorandže Čaša soka od ananasa Čaša soka od jabuke Sok od jednog limuna

Priprema:

Prokuhajte kesice čaja najpre u dve šolje vode, da biste dobili koncentrovani crni čaj. Potom zagrejte sve ostale sastojke u većoj šerpi, dolijte crni čaj i pustite da provri. Odmah smanjite vatru i prokuhajte još dva minuta, pa pijte vruć čaj ili ga držite u frižideru i konzumirajte ohlađenog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čajvisok pritisak
Komentari (0)
Dodaj komentar