Šokirala se: Pila vino i otkrila da ima karcinom

Lauren Firenza, devojka iz Notingema u Velikoj Britaniji, slučajno je otkrila da ima Hodgkinovu bolest nakon što je pila vino na porodičnoj žurci. Popila je nekoliko gutljaja vina, pošla da naspe još u čašu, a onda osetila čudno peckanje u vratu i ruci.

Ova 25-godišnjakinja ubrzo je obavila pretrage kako bi saznala je li reč o nečem bezazlenom ili o ozbiljnom problemu.

– Izašla sam s prijateljima u oktobru i popila nešto vina. Odmah sam osetila čudnu bol u vratu koja se potom spustila u moju desnu ruku i prste. Mislila sam da možda samo imam grip. Nikad ne idem doktoru pa sam tako ove simptome samo potisnula i napokon otišla doktoru u decembru kada su se simptomi ponovno pojavili na porodičnoj žurci – izjavila je devojka za Daily mail.

Nakon što je obavila pretrage i brojna rendgenska snimanja, Lauren je dobila uputnicu specijalisti koji je na njenom desnom plućnom krilu pronašao kvržicu.

Nekoliko meseci kasnije biopsijom je otkriveno da je u četvrtom stadiju Hodgkinove bolesti, još poznate kao Hodgkinov limfom. Oboleli od te bolesti ne bi trebali da piju alkohol jer on izaziva bol u limfnim čvorovima i utrnulost pojedinih delova tela, što se njoj i dogodilo.

– Kada su mi lekari rekli da imam kvržicu, samo sam pitala kada ćemo je odstraniti. Nisam uopšte bila svesna da je reč o raku. Ipak, tokom cele situacije sam želela biti ta koja će imati kontrolu nad rakom. Nisam htela da on kontroliše mene ili moj život – ispričala je Lauren.

Kako prenose mediji, za tri meseca prošla je šest ciklusa hemoterapije. Iako se već u aprilu osećala puno bolje, bila su potrebna još dva ciklusa kako bi bila sigurna da se bolest neće vratiti.

– Mislim da će oporavak biti spor, ali spremna sam na povratak normalnom životu – zaključila je Lauren.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

karcinomvino
Komentari (0)
Dodaj komentar