Svi muški strahovi (1)

Dečaci, kao što je poznato, ne plaču i ničega se ne boje. Takođe je poznato da zbog konstantnog prikrivanja emocija nervni sistem kod muškaraca popušta mnogo ranije nego kod žena. Čega se sve to muškarci plaše a nerado govore o tome?
Prvi opšti strah je taj da ćemo protraćiti svoj život. Shvatiti da je on proživljen, a da se nije ostvarilo ništa od onoga o čemu smo maštali – pravi je košmar, i to rasprostranjen. Svi mi imamo maštarije, nekakve situacije u kojima želimo da vidimo sebe po svaku cenu. Držimo ih u glavi razmišljajući da ćemo kad-tad, kad se izvučemo iz tekućih obaveza, izaći na scenu sa gitarom, upravljati mlaznim avionom i prepustiti se uživanju tajlandske masaže.
Međutim, što vreme više prolazi, sve nas jače pritiska životna realnost, a svetla budućnost i dalje je daleka. Šta učiniti sa tim željama da ne biste sleteli sa koloseka u momentu krize srednjih godina? Pre svega, treba preispitati svoje želje i razumeti koje od njih su ubačene u našu glavu reklamama i stereotipima, a koje su one bez kojih će život biti nepotpun. Iako već duže vremena vodite ugodan život, vreme je da se rastanete od dečjih maštarija.
Ako su se pojedine vaše želje pretvorile u ideje koje vas opsedaju, ispišite ih na papiru i zalepite ih na frižider. Što češće bacajte pogled na njih i postavite realne rokove ispunjenja.
Onda možda neće proći dugo a uz trud koji ulažete i pravilno raspoređenu energiju uspećete da postanete rok zvezda. Čak ni kursevi za upravljanje avionima nisu toliko skupi, mada ćete verovatno morati da se pomirite sa tim da će vam za mlaznjak trebati ipak malo više vremena. Tajlandska masaža nije nešto nedostižno, samo treba prelomiti – sakupiti novac, spakovati kofere i pronaći adekvatnu maserku. Po povratku u realnost, možda ćete uspeti da postavite sebi neki nov cilj koji vas neće toliko plašiti, jer ste prethodni uspeli da savladate koncentrisano i energično, onako kako se strahovi inače prevazilaze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar