Visok pritisak vas više neće mučiti, evo 4 načina da ga snizite – potpuno prirodno

Dakle, koji su neki prirodni načini za snižavanje krvnog pritiska? Postoje namirnice i dodaci za smanjenje, kao i promene u načinu života koje možete usvojiti.

Mediteranska dijeta

Zahvaljujući namirnicama kao što su masline i laneno seme, mediteranska ishrana je bogata voćem, povrćem, morskim plodovima i zdravim uljima bogatim omega-3 masnim kiselinama. Neke od najboljih namirnica koje možete pronaći u mediteranskoj ishrani su maslinovo ulje, semenke lana, divlja riba (posebno losos) i puno voća i povrća, što će vam pomoći da prirodno snizite krvni pritisak.

Dodatak ribljeg ulja (1000-2000 mg dnevno)

Jedan od glavnih uzroka visokog krvnog pritiska je zapaljenje arterija. Brojne studije su pokazale da konzumiranje ribljeg ulja, koje je bogato EPA i DHA oblicima omega-3 masnih kiselina, smanjuje upale u telu. Dakle, uzimanje visokokvalitetne doze ribljeg ulja od 1.000 miligrama svakog dana uz obroke je jedan od najboljih prirodnih načina za snižavanje krvnog pritiska.

Kalijum

Namirnice sa visokim sadržajem kalijuma, kao što su avokado i dinja, pomažu u suzbijanju efekata natrijuma i štite od hipertenzije. Neke od najboljih namirnica bogatih kalijumom uključuju kokosovu vodu i banane. Kokosova voda je odličan izbor ako želite da popijete nešto slatko tokom dana. Još jedan ukusan način da se prevaziđe potencijalno nizak nivo kalijuma i prirodno snizi krvni pritisak je upotreba kokosove vode kao tečne baze za jutarnji smuti, prenosi Index.

Magnezijum

Mineral magnezijum je odličan jer pomaže u opuštanju krvnih sudova i može imati trenutni efekat na prirodno snižavanje krvnog pritiska (a mnogi ljudi pate od nedostatka magnezijuma). 500 miligrama dnevno je odlična doza da počnete da se bavite problemima krvnog pritiska.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

visok pritisak
Komentari (0)
Dodaj komentar