Audi A4 Avant

Ovaj model je nedavno premijerno prikazan na salonu automobila u Ženevi i već je ponuđen na evropskom tržištu po ceni od 32.000 dolara. To je karavan verzija novog Audi-ja A4, s novim dizajnom i bogatom ponudom benzinskih i dizel agregata. Po dizajnu predstavlja kombinaciju luksuza i sportskih linija, a odlikuje se i izuzetnim komforom i prostorom za smeštaj putnika i prtljaga.
U odnosu na prethodni model, novi Audi A4 Avant je 12 cm duži (ukupno ima 4,7 metara dužine), pa je time povećan prostor za putnike i u prtljažniku. Zapremina prtljažnika je 490 litara, a obaranjem zadnjih sedišta on se povećava na 1.430 litara. I pored povećanja dimenzija, težina mu je smanjena za 10 odsto, a šasija je napravljena čvršće i sigurnije. Novi elementi mu daju malo agresivniji izgled. Napravljen je u bogatoj paleti boja – crnoj, beloj, crvenoj, dve nijanse plave i nekoliko nijansi sive boje, pa će u tom smislu moći da zadovolji sve ukuse budućih kupaca.
Novi Audi A4 Avant nudi dve varijante benzinskog i tri varijante turbo dizel agregata. Benzinci su 1,8 TFSI i 3,2 V6 FSI. Prvi od ovih modela daje 160 konjskih snaga i maksimalni obrtni moment 250 Nm, maksimalnu brzinu kretanja od 218 km/h i ubrzanje 8,9 sekundi. Te karakteristike za drugu varijantu benzinskog motora (najsnažnijeg agregata u ovom modelu) su 265 konjskih snaga, 330 Nm, 250 km/h i 6,4 sekunde. Dizelaši su 3,0 V6 TDI (240 KS, 250 km/h i 6,3 sekunde) i 2,0 TDI u slabijoj (143 KS, 208 km/h i 9,7 sekund) i snažnijoj varijanti (170 KS, 222 km/h i 8,6 sekundi).
Odličnim performansama priključuje se i izuzetna opremljenost uređajima i tehnologijama za bezbednost. Za to je zadužen Audi-jev institut Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) i on je posao odlično odradio. Unutrašnjost ovog automobila opremljena je i brojnim elektronskim uređajima za kontrolu rada svih delova, a prisutni su i napredni komunikacioni uređaji, kao i uređaji za zabavu – navigacioni uređaj, audio i video plejer, priključak za najpopularniji MP3 plejer – iPod, kao i informacioni displej za obaveštavanje vozača o svim važnim parametrima u toku vožnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

a4audiautomobiliavant
Komentari (0)
Dodaj komentar