Čak 90 % iskusnih vozača će pogrešiti: Ko ima prvenstvo prolaza u ovom slučaju?

Većina ljudi smatra da se svakodnevna gradska vožnja potpuno razlikuje od one na obuci za vozače, međutim propisi su isti za sve, i za iskusne vozače i za početnike.

Najveći problemi u saobraćaju nastaju nepoštovanjem saobraćajnih znakova, ograničenja i pravila, do njihovog nepoštovanja dolazi nepažnjom ili nepoznavanjem istih.

Pogledajte situaciju na slici i pokušajte da odgovorite na pitanje ko ima prednost od ova dva označena automobila. Imajte u vidu da se ovde mora poštovati pravilo prvenstva prolaza.

Odgovor:

Prvenstvo prolaza ima automobil broj 2, zato što se u ovom slučaju poštuje pravilo desne strane. Celo objašnjenje pogledajte u videu ispod.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilipravilosaobraćaj
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Sofronije

    Ako 90 % iskusnih vozača ovo ne znaju, a ostalih 10% su nafurani klinci i tatini sinovi sa kupljenom dozvolom, onda smo u debelom problemu.Kao ceo sistem koji je totalno nefunkcionalan.Ne samo vozači, jer većina njih bi popadali na nekom ponovljenom ispitu, nego što ni zakoni ni autoškole i njihovi instruktori nisu sinhronizovani ni u kom pogledu.A da se najosnovnija pravila ne znaju, a još manje da se poštuju, to je najgore u svemu.O nedostatku strpljenja i tolerancije ne vredi ni pričati.

  • Anonimni

    na autoputu nije tako.

    • Varvarin

      Tako je prestrajanje je uvek ispred odozgo na mesto

  • Xsi

    Konkretno na Gazeli je ovakva slika,ali tamo prvenstvo imaju nadrkani majmuni sa besnim kolima koji misle da sve mogu,al te najvise volim pa kad mu uletim sa kombijem i nepustim ga da vidis kako koci…

  • Ivan

    Ako prvenstvo prolaza nije drugačije određeno poštuje se prvenstvo prolaza vozila sa desne strane i to je jako prosto i praktično pravilo a što se tiče ovih večitih pitača i filozofa na temu zaustavne trake i šta ako je auto put i koja traka je zaustavna čisto da znaju da postoje autoputevi i sa tri trake i nije obavezno ako ima treće trake da je ona zaustavna i zaustavna traka se ne određuje brojem traka a ovde na slici se jasno vidi da skroz desno nije zaustavna traka tako da moje mišljenje je da bar polovina vozača kod nas opet treba da polaže tipovanje čisto da ne bi ubuduće brojali trake i da nauče prvenstvo prolaza ako nema znakova.

  • Trt

    Desna strana? Sta je to? Moj skolski doneo opravdanje, a razredni znao sve kodove bolesti, pa pita:“ Koje uvo te bolelo? Levo, razredni. Na opravdanju pise desno. Moje levo, vase desno !“ Tako kod nas funcionise pravilo desne strane. Ovo je situacija za onih 0.5% koji se prisecaju tog pravila.

    • Sofronije

      Razredni je onda promašio zanimanje, trebao je učiti za lekara.Ili možda jeste učio, pa umesto da radi taj posao, radi nešto sasvim pogrešno i možda i na pogrešan način.Stranačko zapošljavanje i ti fazoni…

  • Anonimni

    „ako je auto-put“,pa vidiš da nije.

  • Anonimni

    Ako je to auto-put, skroz desna traka bi trebalo da bude zaustavna.

    • Anonimni

      Broj 2