Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze je automobil snažnog i dinamičnog karaktera, izvanrednog izgleda, cenovno je pristupačan, pa se u Ševroletu nadaju da će ga to izdići iznad konkurencije. Posebna pažnja posvećena je kvalitetu izrade i detaljima po uzoru na proizvode iz višeg segmenta. Iznutra i spolja gledano, dizajnerski tim predstavio je sveže vizuelne elemente, istovremeno se oslanjajući na potencijal da na nov način prikažu tradiciju karakterističnu za Ševrolet (Chevrolet).
Model Chevrolet Cruze izgleda stabilno i čvrsto s točkovima smeštenim na spoljašnjim ivicama robustne karoserije. Nevidljivi spojevi između delova karoserije doprinose utisku da je dizajn čist i asketski. Uz sportski, a ipak topao ambijent, kabinu namenjenu smeštaju pet putnika odlikuju skladne linije. Materijali sa zrnastom teksturom mekani su na dodir i udobni.
Glavna tema pri dizajnu unutrašnjosti bila je savremena interpretacija tradicionalnog Ševroletovog stilskog elementa, prepoznatljivog dvostrukog kokpita pozajmljenog iz "korvete" (Corvetta). Središnja tačka je elegantno uklopljena centralna konzola u kojoj je multimedijalni sistem i kontrole i instrumenti za klimatizaciju. Analogni instrumenti imaju čisto pozadinsko LED osvetljenje bele i svetloplave boje. Struktura karoserije Chevrolet Cruze-a najčvršća je u segmentu, s torzionom čvrstoćom koja je za 140 odsto veća od one kod prethodnog modela.
Chevrolet Cruze se zainteresovanim kupcima najčešće nudi u početnoj varijanti s cenom od oko 11.000 evra za model sa 1,6-litarskim benzinskim motorom od 114 KS i bogatom opremom Base, koja, između ostalog, uključuje ABS sistem, servo upravljač, prednje vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, CD radio sa MP3 i četiri zvučnika, grejane i električno podesive spoljašnje retrovizore, električne podizače prednjih stakala, daljinsko centralno zaključavanje i alarm. Od benzinaca, u ponudi je još 1,8-litarski od 141 KS, a kada je reč o dizelašima, cena osnovnog modela sa 2,0-litarskim motorom od 150 KS i opremom Base je oko 14.300 evra. S potrošnjom od 5,6 litara na 100 kilometara, Chevrolet Cruze je jedna od interesantnijih dizel ponuda na tržištu u svom segmentu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilichevroletcruze
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Boris Mijić

    Čini mi se da je jako dobar auto s obzirom na cenu baznog modela.