Citroen C5 Tourer 2,2 Hdi

Novi Citroën C5 sledi neke odskora pridošle suparnike u srednjoj klasi, pa pored toga što se rastom dimenzija približio visokoj klasi, donosi tehnologiju, opremu i kvalitet luksuznih automobila. A mnogi ga nazivaju i najlepšim aktuelnim modelom Citroën-a. Spoljni izgled ovog automobila nudi sve što želi kupac limuzine srednje klase (u ovom slučaju, karavana) – utisak prestiža i luksuza, duh savremenosti, ali i osećaj prostranosti i komfora, i nagoveštaj dinamičnosti.
Pogled na unutrašnjost i vozačevo sedište s upravljačem zadržava prvobitno zadovoljstvo na visokom nivou. Pred vozačem je upravljač s fiksnim središnjim delom na kojem su sve potrebne funkcije. Kvalitet materijala i izgled kokpita zaslužuju sve pohvale. Ergonomija je vrlo dobra, ali ne savršena. Detalji kao što su osvetljene pregrade u vratima pokazuju da se mislilo i na najobičnije potrebe putnika, ali vas može neprijatno iznenaditi, na primer, nedostatak običnog držača za čašu s osvežavajućim pićem.
Vozačevo sedište s paketom opreme Exclusive ima kožna sedišta koja su električno podesiva, a nude čak i funkciju masaže leđa. Takođe, Exclusive paket opreme ima i bogatu dodatnu opremu, što samo pokazuje da novi Citroën C5 Tourer može da se koristi i kao porodični automobil, ali i kao luksuzna poslovna limuzina.
Iza vrata prtljažnog prostora, koja se u Exclusive paketu opreme otvaraju na struju, krije se prostor zapremine od 505 litara, a sa spuštenim zadnjim sedištima taj prostor se povećava na 1.462 litra. U prtljažnom prostoru je i prekidač za spuštanje automobila, koji je deo naprednog vazdušnog vešanja Hydractive III+, po kojem je C5 jedinstven u svojoj klasi.
S tim prilagodljivim vešanjem C5 je istovremeno i sportski tvrd i porodično udoban automobil. Takve karakteristike upravo ima i agregat od 2,2-lita HDi, koji sa 173 KS i 370 Nm može biti opasan trkač, ali i komotna porodična krstarica. To su, uz predivan dizajn, argumenti koji novi C5 stavljaju u sam vrh liste najpoželjnijih karavana u srednjoj klasi automobila.
Limuzinska varijanta ovog automobila u ponudi ima šest pogonskih agregata – dva benzinska i četiri dizel, snage od 110 do 208 konja. Cene limuzina kreću se od 24.000 evra (za 1,8-litarski benzinac od 127 KS s klasičnim vešanjem) pa sve do 38.000 evra, koliko košta 2,8-litarski HDi sa Hydractive III vešanjem. Karavanska varijanta ovog automobila je siromašnija za početni benzinski agregat od 110 KS, dok su tu svi ostali motori kao i kod limuzine, a u odnosu na limuzinu s istim paketom opreme i motorom potrebna je doplata od oko 1.500 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

22 hdiautomobilic5citroentourer
Komentari (0)
Dodaj komentar