Druga generacija Renault-a Kangoo

Deset godina nakon prve generacije Renault-ovog kompaktnog MPV vozila pod nazivom Kangoo, pojavljuje se nova – druga generacija. Novi Kangoo je komotniji i pravi porodični auto za putovanja na duže staze. Pored toga, odlikuje se bogatom ponudom agregata i ekonomičnošću.
Dužina novog Renault-a Kangoo je 4,21 metar, a međuosovinsko rastojanje 2,7 metara. To znači da model nove generacije ima 18 cm dužu karoseriju od svog prethodnika. Produženje je uticalo na promenu čitave spoljne linije, a u unutrašnjosti povećalo prostor za putnike na zadnjim sedištima. Tu se, kako kaže proizvođač, sasvim udobno mogu smestiti tri odrasle osobe. Vozilo je, prema tome, s četvoro vrata i za pet putnika. Značajna karakteristika je i zavidan prtljažni prostor. U osnovnoj koncepciji reč je o 660 litara zapremine, ali se dodatnim manipulacijama (obaranjem zadnjih sedišta, podizanjem pregrade prtljažnika i čak obaranjem suvozačevog sedišta) može dobiti čitavih 2.800 litara zapremine.
Renault Kangoo je napravljen na Renault-ovoj Scenic platformi i pripada C segmentu vozila. Smatra se da će naslediti popularnost svog prethodnika, koji je do sada prodat u 2.300.000 primeraka. Tome će doprineti i mnoge nove tehnologije za kontrolu i sigurnost putnika i vozila koje su primenjene u novom Renault-ovom vozilu. Tu je već uobičajeni ABS (Bosch 8.0) sa sistemom Electronic Brake Variator, zatim sistemi za kontrolu upravljanja (USC – Under Steering Control System), kontrolu kretanja po klizavim terenima i zaštitu od proklizavanja (ASR i MSR).
Bogata ponuda agregata novog Renault-a obuhvata dizel i benzinske motore. Dizelaši (dCi) su zapremine 1,5 litara, a ponuđeni su u tri varijante – sa 70, 85 i 105 konjskih snaga, kao i varijanta sa 105 konjskih snaga i DPF filtrom. Nude vrlo ekonomičnu vožnju, pri čemu je najekonomičnija varijanta sa 70 konjskih snaga. Potrošnja mu je 5,2 litra na 100 pređenih kilometara. Najsnažniji dizelaš (105 konjskih snaga) ima specijalnu tehnologiju ubrizgavanja goriva pod pritiskom od 1.600 bara, a injektori su pijezoelektrični. Na taj način ostvarena je potrošnja od 5,5 litara. Benzinci su zapremine 1,6 litara i snage 90 i 105 konjskih snaga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilikangoompv vozilareno
Komentari (0)
Dodaj komentar