Evo zašto bi ključeve automobila trebalo čuvati u frižideru, mikrotalasnoj ili aluminijumskoj foliji

Automobilski ključevi evoluirali su s vremenom. Sada su opremljeni elektronskim sistemom koji omogućuje daljinsko zaključavanje ili otključavanje automobila pomoću elektronskog čipa. Ovaj ključ zamenjuje tradicionalni ključ koji nema elektronskih komponenti i omogućuje vam mehaničko otvaranje vrata. Međutim, ovaj tehnološki razvoj ne štiti vaš automobil u potpunosti od krađe. Zapravo, lopovi mogu da ukradu vaš automobil jednostavnim signalom vašeg elektronskog ključa.

Naučite kako da zaštitite svoj automobil uz jednostavan i praktičan savet o čuvanju ključeva.

Stavite ključeve automobila u zamrzivač: Trik koji rešava veliki problem

Ideja se može činiti iznenađujućom i neočekivanom, ali stavljanje ključeva u zamrzivač može biti spas! Automobil vam mogu ukrasti, a da vam lopov uopšte ne uzme ključeve. U ovom slučaju, lopov je u blizini vašeg doma i koristi softver za primanje signala vašeg elektronskog ključa vašeg automobila. Naime, u svakom ključu nalazi se elektronski čip koji omogućuje otvaranje vrata zahvaljujući signalu koji šalje.

Pomoću softvera lopovi mogu probiti šifru čipa i na taj način otključati i ukrasti vaš automobil. Oni čak mogu napraviti kopiju ključa, jednostavno zahvaljujući signalu koji su uspeli da uhvatite. Ipak, kako biste zaštitili svoje ključeve od krađe, stavite ih u zamrzivač ili frižider. Metalni slojevi u ovog kuhinjskom aparatu blokiraće signal s vaših ključeva, tako da lopovi neće moći da ga hakuju. Međutim, imajte na umu da je važno prvo proveriti s proizvođačem kako biste bili sigurni da gel ne može oštetiti vaše ključeve, prenosi Jutarnji.

Koji su još trikovi za zaštitu ključeva automobila od krađe?

Osim ključeva u frižideru, možete pribeći sledećim trikovima kako biste sprečili lopove da presretnu signal vaših ključeva.

Koristite aluminijumsku foliju za zaštitu ključeva automobila

Kako biste sprečili lopove da vam hakuju ključeve, zamotajte ih u aluminijumsku foliju. Na taj način lopovi neće moći da presretnu signal vaših ključeva.

Koristite mikrotalasnu pećnicu kako biste sprečili krađu ključeva automobila

Umesto da svoje ključeve stavljate u frižider, možete ih odložiti u mikrotalasnu pećnicu. Opet, metalni okvir vašeg kućnog uređaja zaštitiće vaš signal ključa od hakera. Ipak, pazite da ne uključite mikrotalasnu pećnicu jer to može uzrokovati ozbiljna oštećenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilfriziderključ
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    ..Dok ste u restoranu,zamolite kuvara da vam ga pričuva na sigurnom mestu u kuhinji…

  • Anonimni

    A meso, buraniju, paprike pecene da drzim onda u autu

  • Anonimni

    Da li je realno da je ovo vest? Kljuc od auta da mi stoji u frizideru? 😮

  • Anonimni

    A staces kad treba da krenes sa autom a lopovi sede na klupi sa lap topom i cekaju da stisnes sam otkljucavanje da vide frekvenciju kljuca.

  • haker

    Zavijete ključ u foliju,potom foliju stavite u mikrotalasnu,zatim mikrotalasnu u frižider. Srdačan pozdrav.

  • Stevo

    Kradu signal kroz debele, armirane, betonske zidove, a neće ukrasti kroz foliju ili frižider. Ih ta nemojte kasti

  • Anonimni

    Ne mogu da verujem, pa dali ste vi normalni. Ucite li nesto normalno i pametno u toj vasoj skoli

    • Signal

      Izvadite bateriju iz kljuca i on je mrtav