Ferari od 68 milona dolara je i zvanično najskuplji automobil na svetu (foto, video)

Ferrari 250 GTO ubedljivo je najskuplji model na tržištu i u medijima se s vremena na vreme pojavi vest da je neki od 39 proizvedenih primeraka prodat za neku suludu cifru.

Ovog vikenda oboren je novi rekord, i to kakav! Legendarni 250 GTO Series 1 „Christian Glaesel“ prodat je Dejvidu MekNilu, izvršnom direktoru kompanije WeatherTech. Cena? Čak 68 miliona evra, čime je postao apsolutni rekorder!

Dobra stvar je da ovaj 250 GTO neće stajati u garaži. Novi vlasnik poznati je ljubitelj i kolekcionar Ferarija, a svoje retke modele vozi po trkačkim stazama, relijima i redovno posećuje različite događaje vezane za klasične automobile.

A 250GTO koji je kupio već ima bogatu trkačku istoriju. Reč je o automobilu koji je debitovao 1963. godine na 24 Sata Le Mansa, a različiti vlasnici u ovom su modelu nastupali na najpoznatijim auto-trkama. Automobil je dobio nadimak „Christian Glaesel“ prema nemačkom reli vozaču koji ga je kupio 2003. godine i redovno ga dovozio na izložbe automobila.

Najpoznatiji istoričar za Feraijeve modele Marsel Masini smatra kako je ovaj primerak jedan od tri najočuvanija na svetu i da je 68 miliona evra prilično mudra investicija. On, naime, procenjuje se da će se za 5 godina ovaj model prodati za vrtoglavih 86 miliona evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ferarinajskuplji automobili na svetu
Komentari (0)
Dodaj komentar