Folksvagenovi noviteti za frankfurtski sajam

Za Sajam automobila u Frankfurtu Folksvagen priprema osveženu verziju svog komercijalnog modela Transporter, koji se na tržištu nalazi već šest godina u dostavnoj, putničkoj i teretnoj verziji i sa dva međuosovinska razmaka. Novi "transporter T5" trebalo bi da dobije novi prednji deo sa svetlima i maskom hladnjaka po uzoru na Golf šeste generacije, još nekoliko detalja i bogatiju opremu. Dosta pažnje posvećeno je smanjenju mase, pa bi trebalo da ima nekih 150 kg manje od prethodne generacije istog modela.
Najviše promena će biti ispod prednjeg poklopca, gde se očekuje ugradnja novih common rail dizel agregata od 1,6 i 2,0 litara, kao i 1,4-litarskog TSI benzinca, dok bi vrh ponude trebalo da bude bi-turbo common rail dizel agregat sa 220 KS, koji će zameniti aktuelni 2,5-litarski petocilindrični agregat.
I Folksvagenov SUV model Touareg zreo je za zamenu pošto se na tržištu nalazi još od 2003. godine. Zbog toga u Volfsburgu uveliko rade na nasledniku koji bi na tržište trebalo da stigne tokom 2010. godine. Sudeći prema prvim informacijama, Touareg će prednji deo preuzeti od modela Scirocco i GolfVI. Biće postavljen na platformu Audi Q7, odnosno Porsche Cayenne-a, pa se očekuje veća primena lakih materijala, a samim tim i smanjenje mase novog automobila. Pored standardne verzije sa pet sedišta, u pripremi je i veća verzija sa sedam sedišta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilifolksvagenfrankfurtnovitetisajamvesti
Komentari (0)
Dodaj komentar