Francuski Reno opoziva 15.000 vozila radi provere motora

Francuska automobilska kompanija Reno opoziva 15.000 vozila pre puštanja u prodaju kako bi proverila njihove motore, izjavila je danas francuska ministarka saobraćaja Segolen Roajal, samo dan pošto je Reno obećao akcije za smanjenje emisije štetnih gasova.

Reno se „posvetio povlačenju izvesnog broja vozila, odnosno 15.000 automobila, kako bi ih proverio i popravio, tako da sistem za filtriranje funkcioniše na svim temperaturama“, izjavila je Roajal za radio RTL.

„Novi automobili moraju da zadovoljavaju norme. Za pravilnu popravku motora potrebno je pola dana“, dodala je ona.

Reno je u ponedeljak obećao da će u narednih nekoliko nedelja predstaviti tehnički plan za smanjenje emisije štetnih gasova u njegovim automobilima, nakon što je komisija, imenovana na zahtev francuske vlade, saopštila da dizel automobili Renoa nisu prošli na testovima za merenje emisije štetnih gasova.

Komisija je testirala automobile osam stranih i francuskih brendova, i na kraju je zaključila da Renoovi automobili emituju najveće količine ugljen-dioksida (CO2) i azotnog oksida, kao i vozila još nekih stranih brednova, navodi Frans pres.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

motorreno
Komentari (0)
Dodaj komentar